zondag 16 januari 2011

turkse-spinazie-taart

Supersimpel is ie, deze spinazietaart (uit kookboek van AH) en daar houd ik zo van! De foto's zijn niet verpletterend, maar de smaak was prima!

Wat gaat erin?
  • 450 gr. ontdooide diepvriesspinazie
  • 1 el. olijfolie
  • 3 rode uien in stukjes
  • 50 gr. gewassen rozijnen
  • 5 eieren
  • 150 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 500 ml turkse yoghurt
  • ( Ik zou nu ik 'm geproefd heb nog lekker wat knoflook toevoegen)
Je kunt een vorm van 20x30 gebruiken (ingevet en met bakpapier bekleedt), maar een springvorm gaat ook prima.
voorbereiden:
  • leg de spinazie in de zeef en druk er zoveel mogelijk vocht uit.
  • verwarm de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui zachtjes (4 min.)
  • laat de uitjes afkoelen.
bereiden:
  • verwarm de oven voor op 175 gr. Leg een passend stuk papier op de bodem van de taartvorm. Klop in een kom de eieren los. Spatel het meel, de yoghurt, de gestoofde uien, rozijnen, zout en royaal peper erdoor.
  • Schep het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad
  • Zet de vorm op het rooster iets onder het midden in de oven en bak de taart in ca. 45 min. gaar en goudbruin.
  • Serveer de taart lauw-warm in punten. ( Ik was iets ongeduldig en sneed hem te snel. Toen de taart wat afgekoeld was, was hij meer gestold en sneed het veel beter.)

4 opmerkingen:

Cinderell@'s wereld zei

mmmmmjammie lijkt me heerlijk!
gr cinderell@

Anoniem zei

De soinazietaart is een aanrader.Echt lekker,ik heb hem bij Petra gegeten lekker met een glaasje wijn er bij.

Anoniem zei

Ik bedoelde de spinazietaaert. Gweldig

Anoniem zei

Wanneer je de springvorm met bladerdeegplakjes
gaat bekleden komt hij er perfekt uit.