zondag 16 januari 2011

cake met tomaten, feta en pompoenpittten.

Dit is echt een aanrader!! Ook leuk om in een vierkante vorm te maken, in kleine blokjes te snijden, mooi prikkertje erin en bij de borrel te serveren. Ook de kinderen smulden van deze heerlijke hartige cake.
(recept uit marie-claire-agenda 2011)

Wat gaat erin?

  • 150 gr. feta
  • 8 kerstomaatjes
  • 60 gr. gedroogde maten op olie
  • 30 gr. gegrilde pompoenpitten (AH)
  • 250 gr. meel + wat extra voor de bakvorm
  • 4 eieren
  • 10cl. melk
  • 20 gr. boter
  • 1 zakje gist
  • 2 el. zwarte olijven tapenade
  • 8 takjes basilicum
  • zout en peper

Hoe maak je het?

  • de oven voorverwarmen op 180 gr.
  • cakevorm invetten en met meel bestrooien, in de koelkast zetten
  • kerstomaten wassen en drogen. In tweeën snijden, met fijn zout bestrooien en in een vergiet op voet het vocht laten opnemen.
  • de feta in blokjes snijden
  • zongedroogde tomaten laten uitlekken en in stukjes snijden.
  • basilicumblaadjes van de steel halen en kleinsnijden.
  • doe in een slakom het meel, een mesput zout en de gist. De eieren toevoegen en mengen.
  • beetje bij beetje de melk en olie erbij gieten.
  • voorzichtig de feta, basilcum, de zongedroogde tomaat en de helft van de pompoenpitten toevoegen.
  • de kerstomaten afdrogen in absorberend papier en voorzichtig door het deeg doen.
  • de helft van het deeg in de bakvorm doen, met de tapenade bedekken, en de rest van het deeg toevoegen.
  • Leg de overgebleven pompoenpitten erop.
  • ongeveer 40-45 minuten in de oven. (test of ie gaar is door er met een mes in te prikken. deze moet er wat vochtig uitkomen.) Laten afkoelen en uit de vorm halen.

MMMMmmmmmm........

2 opmerkingen:

Anoniem zei

wat zijn maten? dit staat in de ingrientenlijst...

noflik nifelje zei

Is het gelukt? wat vond je ervan?
groet Petra