zondag 2 januari 2011

de laatste vakantiedag..

Het is bijna niet te geloven dat er bijna alweer twee weken vakantie voorbij zijn. De kerstvakantie lijkt elk jaar weer heel kort te zijn. Het is een vakantie met heel veel gezelligheid en ook drukte. Buiten de feeestdagen en alle voorbereidingen die daar bij horen zijn er ook nog een aantal verjaardagen te vieren!! En nu dan alweer de laatste zondag.
Vanaf morgen niet meer uitslapen en heerlijk nog een tijd in je badjas rondlopen...jammer hoor!
Toch weet ik dat het ook weer lekker is als we weer in ons werk/school-ritme zitten.
Na het origami-vuurwerk, hebben de kinderen de smaak van het origami-vouwen helemaal te pakken. De tafel ligt bezaaid met verschillende kleuren en formaten vouwblaadjes.
De computer staat er bij aan en stapsgewijs vouwen ze met de you-tube-filmpjes mee. Zo nu en dan komt er een krachtterm voorbij, want het is niet altijd even gemakkelijk.
Toch zijn er hele mooie resultaten. Oma bofte, die kreeg voor haar verjaardag twee foto-lijstjes van de kids!Er werd een hele kikkerfamilie geboren. Ze kunnen ook nog (best ver) springen.

Mirthe maakte een roos. Door 'm voorzichtig open te vouwen, komt hij tot bloei.


3 opmerkingen:

Annemarie's Blog zei

Hoi! Leuk dat je langs kwam op mijn blog. Jij hebt ook een leuke blog zeg! Ik ben je nieuwste volger hoor (-:
Groetjes, Annemarie

Homemade by Nancy zei

Dank je wel voor je leuke reactie op mijn blog! Jouw blog is ook erg leuk! Ik ben ook volger geworden hoor! Doe je trouwens ook mee met mijn give-away? Gewoon even een berichtje achterlaten, dat is alles. groetjes, Nancy

het lieveheersbeestje zei

Hier nog een nieuwe enthousiaste lezer hoor! Ik vind je blog erg gezellig en inspirerend...die sinasappels zien er leuk uit, ga ik ook eens doen. Heel veel goeds toegewenst voor het nieuwe jaar van je nieuwe volgster,
mama lieveheersbeestje.