voor de gehaktballetjes:
- 250 gram rundergehakt
- een zakje satésaus (poeder)
- 2 rode uien
- 3 geperste tenen knoflook
- gebakken uitjes (uit zakje)
- kant en klare marinade (conimex)
verder nog:
- 450 g (diepvries) sperziebonen
- grote bak taugé
- een pak tarly (tarwe)
- (sambal badjak)
- kroepoek of cassave
- doe het gehakt in een schaal en doe er 2/3 van het zakje saté-saus-poeder, de knoflook, wat gefruite uitjes en peper/zout door. Meng goed en maak er balletjes van (formaat borrelhapje)
- Giet er wat marinade overheen en laat minimaal een half uur in de koelkast, afgedekt intrekken.
- Kook de sperziebonen beetgaar.
- Smelt in een braadpan wat boter. Bak de gemarineerde balletjes rondom lichtbruin. Snijd de ui in kleine stukjes en doe deze erbij.
- Zet ondertussen een pan water op voor de tarly. Als deze kookt kan de tarly erin om vervolgens 12 minuten gekookt te worden.
- Doe de sperziebonen bij de gehaktballetjes en roer de laatse 1/3 van de saté-saus-poeder
erdoor. Breng op smaak met peper/zout en eventueel wat sambal badjak. - Roer vlak voordat je aan tafel gaat de taugé erdoor, zodat deze knapperig blijft.
- Strooi er eventueel wat gefruite uitjes over en eet er de tarly en wat kroepoek of cassave bij.
EET SMAKELIJK!!
3 opmerkingen:
Klinkt lekker, dit weekend maar eens proberen. Heb je trouwens echt gehakt gebruikt, of dat gehakt van gisteren op je blog? ;)
ha,ha jij bent een lolbroek zeg!!
moet bekennen dat ik nog niet één keer mijn handen ermee gewassen heb...ziet er gewoon echt niet uit!
Klinkt heerlijk!
Een reactie posten