dinsdag 11 januari 2011

spijkerbroek-tasje

Vandaag heb ik weer eens even iets van mijn voorraad spijkerbroeken gemaakt. Deze keer van een Peuter-jeans. Ik knipte de broekspijpen eraf en naaide de onderkant dicht. Ik tekende op wit-rood geblokte stof het model na. Deze naaide ik ook rondom, de bovenkant (opening van de tas) open latend. Die bovenrand zoomde ik om. Deze spijkerbroek had erg leuke broekspijpen met rafels. Daar naaide ik twee lussen van, waar de schouderband ( van een oude versleten tas gehaald) doorheen komt. De lussen naaide ik aan weerszijden aan de binnenkant van de spijkertas. Vergeet niet de schouderband erdoor te doen en als je de tweede eraan naait, check dan of de band niet gedraaid zit. Gebruik een goede stevige naald! de mijne begaf het bij zoveel lagen spijkerstof.
Nu kan de voering erin genaaid worden. Ik liet de voering een halve centimeter boven de broek uitsteken. Ik vond dit wel leuk staan. Ik naaide het met de hand, want met de naaimachine kwam ik er onmogelijk bij. Als ceintuurtje gebruikte ik een lint, die ik aan de voorkant met een steekje vastzette.4 opmerkingen:

Cinderell@'s wereld zei

Enig!!!!! IK HEB OOIT EENS VAN EEN KLEIN SPIJKER ROKJE VAN MIJN DOCHTER EEN TASJE GEMAAKT...DIE MOET IK WEER EENS OPZOEKEN...DEZE VAN JOU IS SUPER GESLAAGD!
Leuk leuk leuk...Cinderell@

Homemade by Nancy zei

Heel erg leuk zeg!! En leuk dat je mijn blog hebt gevonden! Groetjes, Nancy

Marina zei

Leuke combinatie met dat rood, super!

Maureen zei

Bedankt voor je lieve berichtje!

Ik vind het een superleuk tasje =)

-X-