donderdag 6 januari 2011

vogelhuis-deurbel

We hadden in eerste instantie een erg leuke bel toen we hier kwamen wonen. Het waren twee vogeltjes op een boomstammetje, lekker kitch van plastic. Als je op de bel drukte, dan gingen de staartjes en de snaveltjes op en neer en begonnen ze druk te tjilpen. Vrij snel waren de batterijen op en nadat ik die had vervangen "overleed" één van de vogeltjes.

Aangezien de bel schattig, maar niet echt luid genoeg was om 'm in de tuin te horen, besloten we een ordinaire ouderwetse huis-tuin- en keukenbel te kopen. Maar ja...geen gezicht natuurlijk zo'n blinkend metalen geval. Daar moest wat op bedacht worden!!

De oplossing vond ik in een bouw-pakket voor een vogelhuisje. Zo eentje die je kunt beschilderen en zelf in elkaar moet zetten. Ik zocht een aantal leuke stofjes uit en knipte alle delen ruim uit de stof zodat je deze erom heen kunt vouwen en vast kunt zetten. Let op! de dakdelen moeten ruimer geknipt, want deze steken een stukje uit waardoor je ook een stuk van de onderkant ziet. De achterkant van het huisje deed ik niet, omdat daar de bel op de muur bevestigd zit.


Spuit steeds één deel van het huisje in met spuitlijm. Leg de stof erop en strijk het glad. Sla de stof om de randen, knip bij de hoeken in. (indien nodig) Lijm deze ook weer vast. Als alle delen bekleedt zijn, kun je ze eventueel nog versieren met lint of andere leuke frutsels. Het gaatje waar de vogel in het huisje kan komen, bekleedde ik aan de binnenkant ook met een lint. (even breed als de dikte van het hout) Als alle delen droog zijn kun je het huisje in elkaar schroeven.

Natuurlijk kun je het huisje ook gewoon voor de sier maken, of je doet er een muziekdoosje in voor op de babykamer, of.....

2 opmerkingen:

lisette zei

Helemaal leuk! Ik zou deze geweldige tip eigenlijk ter harte moeten nemen aangezien ik al drie keer een nieuwe deurbel heb gekocht en hij nu weer stuk is! Maar ben er zo klaar mee..Alhoewel, dit brengt me aan het twijfelen! Zo leuk!

petra zei

Gewoon doen lisette! het is erg leuk werk!
Ik wens je gewoon alvast succes, wie weet helpt dat. Mocht het er dan toch van komen, laat je me dan je resultaat zien?
groeten Petra