zaterdag 22 januari 2011

zelf een prikbord maken!

Ik heb een prikbord voor op Thimo zijn kamer gemaakt! Ik maakte deze van spijkerstof, zodat ie goed past bij zijn patchwork-spijkerstof-deken (zie 20-11-2010)
Ik gebruikte een plaat hout die nog in de garage stond. Van oude spijkerbroeken die ik uitlegde en aan elkaar naaide maakte ik een lap stof die daarna als achtergrond zou dienen.
Op de achterkant van de houten plaat spoot ik spuitlijm, waar ik een blauw/wit geblokt stofje oplegde en goed gladstreek. Ook al zie je dit niet, ik vind het toch fijn dat ook deze kant netjes afgewerkt is.
Ik legde de lap spijkerstof op de grond, met de goede kant naar onderen, daarop legde ik een lap (iets groter dan de houten plaat) fiberfill van 1 cm dik. Daarop kwam de houten plaat met de blauw/wit blokjesstof naar boven. Ik vouwde de spijkerstof om en niette deze met nietjes vast aan de plaat.
Ik verdeelde de broekzakken die ik uit spijkerbroeken had geknipt (met een achterkant, zodat je straks iets ín de broekzakken kunt doen, zonder dat het er uitvalt!) over de spijkerstof, net zolang tot ik tevreden was en dat duurde even..."Ik had bij de 'kluswinkel' spijkertjes met een mooie, ronde, goudkleurige kop gehaald om het spijkerbroekengevoel vast te houden. Voorzichtig timmerde ik de broekzakken vast.
Ik ben blij met het resultaat en Thimo gelukkig ook!! Hij kan op het prikbord mooi zijn pennen, potloden, scharen, notities en andere dingen kwijt.

12 opmerkingen:

Dymphie zei

Superidee en erg LEUK! ik ga je komende week linken :)

Hermine zei

Super gaaf!!!

Kris zei

Creatief bedacht! Erg leuk!

Raffie zei

Hoi Peet, Hij is heel erg leuk en life gezien nog mooier dan hier op de foto's. Heb je weer leuk gedaan!

De Merle zei

Hahaha, wat een superidee! Ziet er gek en stoer uit. Leuk!
Karin

Rein zei

Ziet er super uit!

MiekK zei

Superleuk idee!

Natasja zei

Wat een super leuk idee. Ik heb een hele stapel kapotte broeken van mijn jongens liggen dus materiaal genoeg..... Bedankt voor dit geweldige idee!!
Groetjes, Natasja

Makkie zei

Leuk hoor!
Makkie

scrappingann zei

Goed idee!! Zo heb je nog eens iets aan een oude spijkerbroek.
Ik ben volger van je geworden om terug te komen voor inspiratie.

noflik nifelje zei

Bedankt voor jullie enthousiaste reacties (en volgen!!) ik geniet er erg van. Hoop jullie snel weer te mogen verwelkomen...groet Petra

anne zei

wauww!!
wat een geweldig idee.
ik was al lang op zoek naar een goed idee om een leuk en origineel prikbord te maken..
x