donderdag 20 januari 2011

peuters in actie voor Bosnië!

De afgelopen ochtenden hebben onze peuters ware kunstwerken gemaakt op echte schildersdoeken!! Mooi om te zien dat dit voor hun toch anders is, dan een stuk papier vol te kladden met verf.
De taak werd serieus genomen en met ingespannen gezichtjes waren ze bezig!
Onze stagiaire is bezig om samen met de andere leerlingen van haar klas geld in te zamelen voor Bosnië. Het land is zwaar door de oorlog getroffen en het geld zal gebruikt worden voor het opknappen van een kinderdagverblijf en voor het aanschaffen van speelgoed/spelletjes voor de kinderen. Wij als peuterspeelzaal stelden de schildersdoeken beschikbaar, en het is de bedoeling dat de ouders/verzorgers/grootouders etc. volgende week het schilderij van hun kind gaan kopen!! Het lokaal ziet er al uit als een ware gallerie, wij hopen op een leuke bijdrage voor de kinderen in Bosnië.


Volgende week is onze stagiaire er voor de laatste keer! Ze is een lange tijd bij ons geweest en wij hebben een fijne tijd met haar gehad. Elk kind dat 4 jaar wordt en afscheid neemt van de peuterspeelzaal, mag een tegeltje maken.
Ze mogen dan kleurtjes uitzoeken waarmee wij een hand gaan beschilderen. Vervolgens drukken wij deze af op een witte tegel. Nadat deze gedroogd is spuiten we er een laklaag overheen.
Op de achterkant komt een kaart met een afscheidstekst erop, waarin wij het kind o.a. héél veel plezier op de basisschool wensen.
Vandaag hebben de kinderen een tegel met de stagiaire gemaakt. Ze mochten om de beurt een gedeelte van haar hand beschilderen met een zelfgekozen kleur verf! Ze vonden het prachtig om te doen, want verf op een juf smeren, daar krijg je niet vaak de kans voor..
Geen opmerkingen: