Wat gaat erin?
250 gr gedroogde tuttifrutti
- 50 gr suiker
- 30 gr gepelde walnoten ( ik gebruikte pecannoten, die ik nog in de la had liggen)
- een theelepel kaneel
- 3 dl witte wijn
- 200g bladerdeeg
- vorm van 20 cm doorsnee. ik gebruikte een vierkante vorm. Ik vind dit altijd erg makkelijk als je met bladerdeeg werkt.
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Zet de wijn op met de tuttifrutti, suiker, noten en kaneel en laat zachtjes inkoken tot het fruit zacht is en er een stroop is ontstaan.
- Leg het fruit onder in de taartvorm. Giet de stroop erbij.
- rol het deeg uit tot de juiste grootte en leg dit over het fruit.
- bak 15-20 minuten tot een goudbruin en gerezen deeg.
Lekker hierbij is halfgeslagen ongezoete room.
De slagroom versierde ik met een kaneelhartje (een hartje uit een papiertje geknipt, diende als mal) Ook kun je een puntje in tweeën snijden. Eén helft leg je op het schoteltje en smeer je een laagje slagroom op. Vervolgens dek je dit af met de andere helft. Ook hier smeer je een laagje slagroom op. Voor dit hartje gebruikte ik cacaopoeder.
3 opmerkingen:
oooh, ziet er echt ongelofelijk lekker uit!!!!
ik volg fleurfatale. Ziet er echt wel super uit!
Wow, dat ziet er lekker uit! (ook deze staat weer genoteerd).
Geweldige recepten deel jij met ons (een verwennerij!)
Een reactie posten