vrijdag 31 december 2010

helaas geen vuurwerk...

Een paar dagen geleden was ik wat op you tube aan het zoeken naar origami-voorbeelden. Ik vroeg me af of ze ook iets met vuurwerk hadden. En dat was er! ik besloot om het in echte vuurkleuren te gaan maken. licht-geel, donker-geel, oranje en rood. Daar zat ik dan met mijn vouwblaadjes voor you tube.
Stukje bij beetje vouwde ik met het filmpje mee en dat ging best lekker. Het viel me eigenlijk best mee. Het zag er ingewikkelder uit dan het was. Totdat ik de twee uiteinden van het vouwsel met elkaar moest gaan verbinden. Het eerste stukje kon ik nog begrijpen, maar daarna...!!!
Ik heb het herhaaldelijk geprobeert, maar zonder succes. Het papier werd almaar zachter en slapper, zodat het al helemaal niet meer wilde. Onuitstaanbaar!! Uiteindelijk ligt het in de oud-papierbak. Ik had jullie graag een schitterend origami-vuurwerk laten zien. Ik heb nog een paar foto's genomen. Het leek er best wel op...toch? Misschien probeer ik het ooit nog wel eens. Midden in de zomer ofzo, maar nu eerst een oliebol!!

IK WENS JULLIE EEN HELE GEZELLIGE AVOND, EEN SPETTERENDE JAARWISSELING EN VOOR 2011 HEEL VEEL GELUK, LIEFDE, GEZONDHEID EN CREATIVITEIT!!!!!

LIEFS PETRA

7 opmerkingen:

lisette zei

Maar ja, zonder vuurwerk en met oliebollen kan best nog weleens het tofste jaar teweeg brengen.. je weet maar nooit!! Met midden in de zomer vuurwerk!
De beste wensen..

Corine van Toor zei

leuke blog, ik ga je volgen in 2011! een mooi jaar gewenst!

Het Bovenhuis zei

Hoi Petra,
Bedankt voor je berichtje op mijn blog. Ik wens jou ook een kleurrijk en creatief 2011 toe. Maak er iets moois van :-)! Vind je origami-vuurwerk al heel knap :-)!
Hartelijke groet,
Ingrid

sean the prawn zei

Happy New Year Petra. I am very pleased to find your blog it looks beautiful.

Tania zei

I couldn't think of a better way to start a new year - I adore olie bollen!

Karin zei

Ik wens je een heel mooi, gezond en blij 2011!

Karin

Mirthe zei

Nog een gelukkig nieuw jaar!!!

Ik ga (denk ik) ook proberen om die vuurwerk-origami te maken!!!

Dikke tût van mij