(recept uit marie-claire-agenda 2011)
Wat gaat erin?
- 150 gr. feta
- 8 kerstomaatjes
- 60 gr. gedroogde maten op olie
- 30 gr. gegrilde pompoenpitten (AH)
- 250 gr. meel + wat extra voor de bakvorm
- 4 eieren
- 10cl. melk
- 20 gr. boter
- 1 zakje gist
- 2 el. zwarte olijven tapenade
- 8 takjes basilicum
- zout en peper
Hoe maak je het?
- de oven voorverwarmen op 180 gr.
- cakevorm invetten en met meel bestrooien, in de koelkast zetten
- kerstomaten wassen en drogen. In tweeën snijden, met fijn zout bestrooien en in een vergiet op voet het vocht laten opnemen.
- de feta in blokjes snijden
- zongedroogde tomaten laten uitlekken en in stukjes snijden.
- basilicumblaadjes van de steel halen en kleinsnijden.
- doe in een slakom het meel, een mesput zout en de gist. De eieren toevoegen en mengen.
- beetje bij beetje de melk en olie erbij gieten.
- voorzichtig de feta, basilcum, de zongedroogde tomaat en de helft van de pompoenpitten toevoegen.
- de kerstomaten afdrogen in absorberend papier en voorzichtig door het deeg doen.
- de helft van het deeg in de bakvorm doen, met de tapenade bedekken, en de rest van het deeg toevoegen.
- Leg de overgebleven pompoenpitten erop.
- ongeveer 40-45 minuten in de oven. (test of ie gaar is door er met een mes in te prikken. deze moet er wat vochtig uitkomen.) Laten afkoelen en uit de vorm halen.
MMMMmmmmmm........
2 opmerkingen:
wat zijn maten? dit staat in de ingrientenlijst...
Is het gelukt? wat vond je ervan?
groet Petra
Een reactie posten