dinsdag 7 december 2010

KERRIE-ZUURKOOL-SCHOTEL!

Heel lang geleden heeft dit recept een keer in de Libelle gestaan. Wij vinden het écht een succes-recept! Je kunt het gemakelijk van te voren klaar maken en rond etenstijd (of een dagje later) in de oven schuiven.
Dit gaat er in:
  • Een pak gele rijst. (met saffraan) Het kan ook met gewone rijst, deed ik deze keer ook, maar gele is iets pittiger.
  • 1 blikje ananas
  • 1 pakje kerrie-zuurkool
  • 1 beker crème fraîche
  • 1 dunne prei
  • 1 pakje spekreepjes, ongeveer 250 gr.
  • 1 rode paprika
  • 1 eetlepel dragon
  • zakje geraspte oude kaas
  • peper en zout

Voorbereiding:

  • rijst koken
  • ananas in kleine stukjes snijden
  • kerrie-zuurkool uit laten lekken, daarna crème-fraîche erdoor.
  • prei wassen en in reepjes snijden. Paprika in stukjes snijden.

Bereiden:

  • spekjes uitbakken, en vervolgens prei en paprika meebakken.
  • gekookte rijst bij spekjes-mengsel, daarna ook de ananas en dragon erbij (peper/zout)
  • Doe de helft van het rijst-mengsel in een ruime ovenschaal. Daar overheen het kerrie-zuurkool-mengsel, dan de andere helft van de rijst.
  • Bedek de rijst met de geraspte kaas
  • 40 minuten in de (voorverwarmde) oven. 180 graden
EET SMAKELIJK!! Ik hoop dat je er net zo van zal genieten als wij!
De kinderen vinden dit recept niet echt smaakvol (om het maar eens even netjes te verwoorden)
Voor hen maakte ik een eigen klein ovenschaaltje met in laagjes: rijst, doperwten, dragon, rijst, gebakken spekjes, (voor onze vega-dochter twee ananas-ringen) en geraspte kaas. Ik hoop dat ze dit niet gátver, goor, of niet te vreten vinden... Maar ik heb geen klagen hoor! Ze eten vanalles en eigenlijk maar een paar dingen liever niet.

1 opmerking: