vrijdag 24 december 2010

NOG MEER LEKKERS!

Ik heb nog een bijgerechtje voor morgen gemaakt: Zoete sjalotten. (kerstallerhande)

Wat gaat erin:
  • 50gr rozijnen
  • 6el droge witte wijn
  • 1 netje sjalotten (400gr)
  • 2el olijfolie
  • 2 kruidnagels
  • 4el wittewijnazijn.
  • 1 laurierblad
  • 2el suiker
Week de rozijnen 20 minuten in de witte wijn. Breng ondertussen een pan water aan de kook en kook de sjalotten, ongeschild, 10 minuten. Haal ze uit het water en laat iets afkoelen. Pel het vel eraf.
Verhit de olie in een koekepan en voeg de sjalotten, de kruidnagels en het laurierblad toe. Bak de sjalotten in 5 minuten op een laag vuur rondom bruin.
Voeg de rozijnen en de wijn toe en breng aan de kook. Voeg de azijn en de suiker toe en laat 2 minuten inkoken tot het vocht een beetje stroperig wordt. Breng op smaak met peper en zout en laten afkoelen. Verwijder voor het serveren het laurierblad en de kruidnagel!
De sjalotten zijn ook weer gemakkelijk van te voren klaar te maken!

Geen opmerkingen: