donderdag 2 december 2010

EEN SPAARVARKEN-SINTERKLAAS-SURPRISE

Ook op het voortgezet onderwijs wordt Sinterklaas gevierd. Er werden lootjes getrokken en Mirthe had een jongen uit haar klas. Die kans was ook vrij groot aangezien er maar vijf meisjes in haar klas zitten. Op zijn verlanglijstje stond: geld (wat niet gegeven mag worden) en snoep. Al snel bedacht Mirthe dat chocolade munten en chocolade briefgeld aan beide wensen voldeed. Om buiten snoep ook nog iets "blijvens"te geven kocht ze er een spaarpot met een afbeelding van een 20-euro-briefje erop.
Een spaarvarken zou de surprise worden, waar de kadootjes ingedaan konden worden. Met papier maché beplakte ze een strandbal. Meestal gebruik je hier een ballon voor, maar hier zou de spaarpot nooit ingepast hebben. Na een paar dagen drogen bij de verwarming kon ze de lucht uit de strandbal laten lopen en hem eruit halen.
Met een deksel van een uien-potje maakte ze een neus en plakte die er met secondenlijm op. Daarna verfde ze het geheel blauw. Een spiraal uit blauw karton werd de krulstaart. Om in stijl te blijven kreeg het spaarvarken gele ogen in de vorm van euro-tekens.


Nu nog een gleuf boven in zijn rug om het geld in te kunnen doen, de kadootjes erin, dekseltje ervoor zodat het varken het overleefd als de kadootjes eruit gehaald worden en natuurlijk een paar poten om op te staan. Deze maakte ze van blauw geschilderde w.c.-rollen. Door ze aan één kant meerdere keren in te knippen kon ze, ze gemakkelijk omvouwen en vast nieten.
Toen het varken al lang en breed de deur uit was, bedachten we dat een paar oren ook wel logisch zou zijn geweest! OEPS....

Geen opmerkingen: