woensdag 29 december 2010

EEN ''GEPIMPT" WINDGLAS.

Ik kan het huis na de kerst altijd wat kaal en kleurloos vinden, maar gisteravond in bed had ik ineens een kleurrijk idee!
Ooit had ik twee grote windlichten. Ze stonden altijd prachtig naast elkaar in de vensterbank, kaarsen erin, erg mooi en gezellig. Soms deed ik er linten omheen. Dit deed me denken aan een huisje wat wij wel eens huurden. Daar had ik dat ook gezien en het stond prachtig en sfeervol.
Je weet ondertussen dat wij een aantal katten hebben. Dit is ook de reden dat ik nog maar één windglas heb. In een dolle achtervolging is er helaas een windglas gesneuveld. Ik kon er nooit een tweede meer bijvinden. Altijd waren ze net iets groter of kleiner, maar toch kon ik 'm niet wegdoen.
Jaren heb ik 'm meeverhuisd en nu staat hij al een tijdje nutteloos te zijn in onze vensterbank van de kastenkamer. Tot vandaag dan, want hij heeft een totale metamorfose ondergaan.
Mirthe werd aangestoken en ging een vaas "pimpen".

We gebruikten hiervoor glasverf in allerlei mooie kleuren. Op de foto hierboven zie je dat we de verf bovenaan het glas erop druppelen/knijpen. Het loopt dan vanzelf uit naar beneden. Als je dan andere kleuren er vlak naast druppelt lopen ze met elkaar mee. Heel mooi en boeiend om te zien. Als de verf erop gedaan wordt is deze niet doorzichtig, maar hoe droger het wordt hoe transparanter het wordt.


Na het drogen hebben we er een paarse kaars ingezet. Nu het donker is, ziet het er heel mooi kleurrijk uit!

3 opmerkingen:

Raffie zei

Erg mooi gemaakt Peet. Staat echt super

Anoniem zei

Heey, waar haal je zo'n glasverf en hoeveel kost dit? groetjes!

petra zei

Hallo!! Ik heb die verf ooit eens bij de Action gehaald voor een paar euro. Ik weet niet of ze het nog steeds hebben. De kruidvat o.i.d willen het ook nog wel eens hebben. In hobby-zaken verkopen ze het vast ook , maar daar zal het wel wat prijziger zijn! Succes en veel plezier met "nifelen"
groeten Petra