donderdag 30 december 2010

toetjes van Mirthe en Thimo

De meeste kinderen (én 'grote' kinderen) zijn dol op toetjes. Zo ook Mirthe en Thimo!
Zij maakten een chocolade-sandwich. (allerhande)

Wat gaat erin?
  • 3 grote handsinaasappels (of een blikje goed uitgelekte mandarijntjes)
  • 1 roomboter-chocoladecake 450gr
  • 100gr pure chocolade
  • 150ml volle melk
  • 1 beker chocodreams of andere cocolademousse

Hoe maak je het?

  1. Boen 1 sinaasappel schoon, rasp de oranje schil van de vrucht en houd apart. Schil deze en de andere sinaasappels met ook de witte schil eraf. Snijd de partjes tussen de witte vliesjes. Wij gebruikten een blikje mandarijntjes, zodat de kinderen het allemaal zelf konden doen.
  2. Thimo sneed 12 dunne plakjes van de cake. Hij drukte met een glas uit elk plakje een circel. De reststukjes deed hij in een schaaltje waar we lekker van konden snoepen!
  3. Mirthe hakte de chocolade in kleine stukjes en deed deze met de melk in een steelpan. De steelpan kwam in een iets grotere pan te hangen met net niet kokend water.(au bain marie) Ze liet de chocolade in de melk smelten en roerde deze tot een gladdde saus. Roer de sinaasappelrasp op het laatste moment toe. Wij lieten deze eruit.
  4. 6 Plakjes cake verdeelden ze over 6 bordjes. Samen deden ze de mandarijntjes (of sinaasappels) en daarna de chocomousse erop. Ze dekten het weer af met een plakje choco-cake.
  5. Nu nog de chocolade-saus erover en eventueel wat sinaasappelrasp. Mirthe klopte er nog wat slagroom bij. Héérlijk!

Het mag misschien niet het meest mooie nagerecht zijn met al dat bruin, maar de smaak...mmmmm!

Chocolade en grand marnier (sinaasappellikeur) combineren heel goed. Je kunt voor de volwassenen hiervan wat over de cake druppelen. Wij kozen ervoor het in een borrelglaasje te doen en erbij te drinken!Geen opmerkingen: