dinsdag 21 december 2010

SCHAATSEN!

Wat een geluk hebben we toch! Er kan geschaatst worden in de kerstvakantie! Super. Tegenover ons huis is een vijver waar afgelopen week al snel geschaatst kon worden. Daarachter ligt een stukje natuurgebied waar een brede sloot doorheen loopt met aan weerszijden riet en bomen. Heel erg mooi, vooral nu er een laagje poedersneeuw overheen ligt.
Ook dáár kun je nu schaatsen. Ook al is het geen doorgaand water, je kunt toch al gauw een dikke kilometer achtereen schaatsen. Met een kopje thee zittend in de stoel voor het raam, geniet ik hoe iedereen op schaatsen voorbij komt. Thimo is helemaal happy! Zijn schaatsen waren te klein geworden, vandaar dat hij gister een paar nieuwe heeft gekregen. Ze zijn verstelbaar van maat 37 tot maat 40, dus daar verwacht ik voorlopig geen problemen mee. Hij is heel veel op het ijs te vinden. Zelfs 's avonds wordt er op de vijver geschaatst met de bouwlampen aan! En verderop hebben ze een ijshockeybaan gemaakt, waar hij zichzelf helemaal uit kan leven. Heel soms wankelt hij eventjes (betrapt!), maar meestal gaat hij als een speer!! Mirthe heeft afgelopen week een dikke griep gehad en is daar nog wat van in de lappenmand. Gelukkig krijgt ze al steeds meer babbels! Zo kennen we haar weer. Nu nog weer de hele dag handstand tegen de muur erbij, dan weten we dat ze beter is!
En o,ja wisten jullie dat een fototoestel onderkoelt kan raken? Ik was er mee naar de brievenbus geweest en zou een sessie van het schaatsen bij ons voor maken. Na een paar foto's wilde hij niets meer op het schermpje weergeven. Knopjes werkten niet meer en er begon een rood lampje te branden. Toen ik thuis kwam bleek dat hij maar twee(!) foto's op het ijs gemaakt had. Potverdikkie. O.a. de close-up van Thimo zijn schaatsen moeten jullie hierdoor missen! Tragisch! ha, ha.
Toen ik zo'n tien minuten binnen was en het toestel weer wat geacclimatiseerd was, kwamen er stukje bij beetje weer wat functies in actie..... wat een watje!!

Geen opmerkingen: