woensdag 1 december 2010

KERSTBALLEN VOUWEN

Het is even een klusje,maar dan heb je ook een erg mooie (kerst)versiering! Knip 20 circels van dezelfde maat uit. Mijn circels hebben een doorsnede van 6 centimeter. Het geeft een leuk resultaat als je op de ene kant een foto hebt en op de andere kant tekst. Bij het omvouwen krijg je dan een mooi contrast. Maak van karton een driehoek met gelijke hoeken, die precies in de cicel past. Leg de kartonnen driehoek op de uitgeknipte circel en vouw de drie ronde hoeken die uitsteken om het kartonnetje heen.

Ga even goed met je nagels (of iets anders als je geen geschikte nagels hebt) over de vouw, zodat deze mooi scherp wordt. Haal het kartonnetje er weer uit en doe ditzelfde bij alle circels.

Bevestig nu vijf driehoeken aan elkaar door ze met de vouw tegen elkaar aan te leggen en op de vouw aan weerzijden een nietje te doen. Sla de ronde flapjes om. Ik denk dat de foto's mijn verhaal duidelijker maken.


Je maakt twee "hoedjes"van vijf driehoekjes en van de overige tien maak je één lange sliert door de driehoekjes de ene keer recht en de andere keer op de kop aan elkaar te bevestigen. Vergeet niet de ronde flapjes goed om te vouwen! Straks kun je er bijna niet meer bij.

Aan je "hoedje"zitten vijf flapjes. Aan de rechte strook zitten er aan de bovenkant vijf en aan de onderkant ook. Het ene "hoedje"bevestig je aan de boven-kant van de rechte strook en het andere "hoedje"bevestig je (je raadt het al) aan de onder-kant van de rechte strook.

Voor alle duidelijkheid: de foto links-boven is de voorkant van de rechte strook en de foto rechts-onder is de foto van de achterkant van de rechte strook . Zo kun je goed zien hoe de driehoeken verbonden zijn.

Is mijn verhaal nog wat te volgen? Je kunt er soms wat moeilijk bij, vooral op het laatst, maar als het dan ook lukt... Zie hieronder het resultaat!!!1 opmerking:

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.