donderdag 10 februari 2011

Thema liefde op de peuterspeelzaal (2)

Een fantastisch en eigentijds boek om bij het thema valentijn/liefde te gebruiken is: SKATTICH
Het gaat over een lief, klein en pluizig konijntje. Hij is erg aandoenlijk en al zijn vrienden vinden hem skattich (schattig). Maar Tys wil helemaal niet schattig zijn, maar juist stoer!
Om stoer gevonden te worden doet hij een zonnebril op en gaat hij stoer lopen. Als dit geen effect lijkt te hebben laat hij een (plak)tatoo zetten en gaat een ring in zijn oor dragen. Daarna probeert hij het nog met een moter, een lange leren jas en een helm. Dit zal hem helpen!
Hij komt een mooi, klein lief konijntje tegen, waar hij kriebels van in zijn buik krijgt! Maar zij vindt hem helemaal niet leuk! "griezel", zegt ze. Tys besluit alle stoere dingen weg te doen en komt haar nogmaals tegen. Ze herkent hem niet en vind hem heel erg lief en "skattich".
Ze gaan samen wonen en krijgen allemaal jonge konijntjes en die zijn allemaal héél........stout!!
Het boek is prachtig geïllustreerd en is heel herkenbaar voor jonge kinderen, die zo op zijn tijd allemaal wel eens graag stoer willen zijn!

Vandaag zijn we verder gegaan met ons liefdes-werkje. Nadat de peuters aan het begin van de week hun hart mooi beschilderd hadden, mochten ze nu het binnen-lijstje voor de foto beplakken met hartjes uit glitterpapier in de kleuren: geel, rood, paars, groen en blauw.
(De hartjes zijn met een pons gemaakt, die je in de hobbywinkel kunt kopen.)
We hebben de foto's erachter gedaan en het geheel vastgeniet.groeten juf Petra!

2 opmerkingen:

Petra zei

Jaaaa! Tys & Truske....!! Lang leve de liefde, wat een ontzettend leuk boek! Favoriet hier bij ons thuis (ien t Frysk). Fijn wiekein :-)

Petra zei

...ik volg je!