zaterdag 12 februari 2011

Hartige taart met geitenkaas, prei en walnoten

Het menu van Mirthe deze zaterdagavond: spinazie à la crème, een stuk komkommer en een wrap gevuld met kruidenkaas en ijsbergsla.
Het menu van Thimo deze zaterdagavond: Een salade van ijsbergsla met tomaat, komkommer en peterselie met daarbij een wrap met kruidenkaas en ijsbergsla

En dan nu ons menu deze avond: hartige taart met prei, geitenkaas en walnoten. Ik kan je verzekeren met de smaak nog in mijn mond, deze is echt héél erg lekker!!
Wat gaat er in?
  • 250 gr bladerdeeg
  • 50 gr boter
  • 4 dunne prei in ringen
  • 200 gr geitenkaas in 12 plakken
  • zout en peper
voor de walnotenpasta:
  • 125 gr walnoten
  • 3 tenen geperste knoflook
  • 6 el walnotenolie
  • verse peterselie
  • vorm van ongeveer 20x20
Hoe maak je het?
  • verwarm de oven voor op 200 graden
  • rol het deeg uit tot de juiste maat op een met bloem bestoven aanrecht.
  • Smelt de boter en doe de prei erdoor, met enkele lepels water en wat zout. Laat 20 minuten stoven met het deksel op de pan. Daarna nog met het deksel van de pan tot het vocht verdampt is.
  • laat de prei afkoelen
  • de walnotenpasta: doe de walnoten, de knoflook, twee eetlepels water, de walnotenolie en de peterselie in de foodprocessor en maak fijn.
  • Bestrijk het deeg met de pasta (laat nog een beetje over)
  • Doe de prei op de pasta en verdeel de plakken geitenkaas erover
  • verdeel het restje notenpasta over de geitenkaas
  • Maal er peper en zout over en zet de taart voor 20 minuten in de oven.
Eet je vingers er niet bij op!!
*noflik*weekend! Petra


1 opmerking:

Jolanda zei

Gelijk uitgeprint! Wat een verrukkelijk recept.