woensdag 9 februari 2011

papier maché

Ik ben steeds druk in de weer met de tijdschriften en papiersnippers. Je kunt er ook zoveel leuke dingen mee doen!! Ik heb er de laatste dagen schaaltjes van gemaakt.
Ik gebruikte daarvoor b.v een pudding-vorm of (hartvormige) voorraadbakjes, maar je kunt ook schalen en andere dingen gebruiken die je voor handen hebt.
Scheur uit oude tijdschriften allemaal stukjes die jij mooi vindt. Gebruik het liefst de wat "luxere" bladen, die gebruiken n.l. wat dikker papier en schijnt als het nat wordt niet door.
Leg de schaal die je wilt gaan maken op de kop voor je neer op tafel. (placemat eronder?!)
Smeer de hele buitenkant in met een dun laagje boter, dit zal ervoor zorgen dat het papier-maché gemakkelijker los zal laten van de schaal, als deze gedroogd is.
Pak een papiersnipper, smeer deze aan beide zijden in met wat behangplaksel en plak op de schaal. Denk er aan de snipper met de goede kant naar binnen erop te plakken. Het schaaltje zal er straks immers uit gehaald worden en dan is jouw eerste plaklaag de binnenkant van je schaaltje! Plak de snippers steeds gedeeltelijk over elkaar heen. Er zijn meerdere lagen nodig voor een stevig resultaat. Je kunt voor de binnenlagen ook steeds een andere kleur gebruiken, zodat je kunt zien waar je al geweest bent.
Je eindigt dan weer met jouw favoriete kleur, want dit wordt de buitenkant van je schaaltje.
Thimo verwerkte een zelfgemaakt tekeningetje in de bodem van zijn schaaltje.
Mirthe plakte het woord "hartje"op de bodem van haar hartjes-schaaltje.3 opmerkingen:

De Merle zei

Wat geweldig leuk, ook om met kinderen te doen! Ga het binnenkort zeker proberen.
Groetjes,
Karin ---De merle---

A Spoonful Of Sugar zei

Love your paper mache bowls!

Anoniem zei

jea die zijn echt cool het werkte wel goed en kreeg ook een mooi resultaat.XD

Amarins