woensdag 23 februari 2011

Quiche Lorraine

Vandaag een lekkere klassieker...de quiche Lorraine. Omdat deze nogal "machtig" is vind ik het lekker om er een frisse en lichte salade bij te serveren. In ons geval werd het een ijsbergsalade met verse kruiden.

Wat gaat erin?
  • 6 plakken deeg voor hartige taart uit de vriezer. (als je tijd en zin hebt kun
    deze ook zelf maken.)
  • boter om de vorm in te vetten.
  • 175 gr doorregen spek in reepjes van 1 cm.
  • 100 gr uien, gepeld en gesnipperd.
  • 2 eieren en 2 eidooiers.
  • 2 1/2 dl slagroom.
  • 1 el fijngesneden peterselie.
  • 1 el fijngesneden bieslook.
  • 50 gr geraspte gruyère.
  • 50 gr geraspte belegen kaas.
  • versgemalen zout en peper.
  • quichevorm (23 cm)
  • Wij deden nog een doos champignons erdoor.
Hoe maak je het?
  • Laat het deeg ontdooien, vet ondertussen de vorm in met de boter.
  • Bekleed de vorm met de plakken deeg.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bak de spekjes in eigen vet, doe de uien en de champignons erdoor en bak mee op laag vuur. Zo'n 10 minuutjes.
  • Draai er lekker wat peper overheen.
  • Klop intussen in een kom de eieren en de eierdooiers door elkaar. Voeg de room, kruiden, kaas en de afgekoelde spek/ui/champignons toe.
  • Schep alles goed door elkaar en voeg indien nodig nog extra zout/peper toe.
  • Giet de vulling in de deegbodem en zet de vorm 30-40 minuten in de oven tot de vulling stevig is. (ook in het midden)
Mocht er een puntje overblijven, wat ik betwijfel, dan is het ook erg lekker om deze koud bij de borrel te eten.

1 opmerking:

noflik nifelje zei

He Peet, dat was even lekker!

Liefs Bart