woensdag 16 februari 2011

Genomineerd!!

Wat ontzettend leuk en wat een eer dat Karin van http://www.lemerle.blogspot.com/ mij nomineerde voor de stylish-blogger-award.
Ik bedoel: wie wordt er niet blij van een compliment?!
Het is de bedoeling dat ik nu 7 dingen over mezelf ga vertellen en vervolgens een aantal nieuwe mensen nomineer van wie ik het blog méér dan de moeite waard vind. (max. 15 )
Omdat we deze week toch al helemaal in het thema "de liefde" bezig zijn heb ik het onderverdeeld in IK HOU VAN...

IK HOU VAN:

Tekenen en schilderen. Een tijdje terug maakte ik dit schilderij van onze poes Katja die op haar tweede onder een auto gekomen is. Zo is ze toch nog een beetje bij ons... Het is gemaakt van acrylverf op doek.


IK HOU VAN:
Bomen. (en de rest van de natuur) Ze stralen veel kracht uit. Ook vind ik het elk jaar weer byzonder om te zien hoe de winterboom in "no time" in een prachtige groene, soms zelfs met bloemen, voorjaarsboom verandert...

IK HOU VAN:
De muziek van Adele. Wat heeft die meid toch een geweldige stem, prachtige muziek en hele mooie teksten. Ik draai de cd zó vaak dat de kinderen al roepen: "oh, nee hè, niet wéér!". Maar helaas...( Overigens betrap ik ze kort daarna regelmatig op zachtjes meeneuriën of zingen)


Ze heeft 2 cd's:
  • Adele 19

  • Adele 21
Ben benieuwd wat de titel van haar volgende cd is...

IK HOU VAN:
Dieren. Vooral van onze eigen huisdieren. De drie katten (rechts, staan ze in de zijkolom op de foto), het konijn en een schattig dwerghamstertje. Ik vind het mooi hoe ze allemaal hun eigen karakter hebben, waardoor je ook met de katten bijvoorbeeld allemaal een ander contact hebt. Titus de kater is zo lui als wat. Ogenschijnlijk heeft hij niets door, maar ondertussen...ontgaat 'm niets en is hij uiteindelijk altijd de baas! Hij wil wel geaaid worden, graag zelfs, als ie daarvoor maar wel op zijn eigen plekje mag blijven liggen.

Maud "mag" je zo nu en dan ook wel aaien, maar heeft hier het minst behoefte aan van het stel. En dan onze kleine Skittle, die ziet mij als haar moeder. Ze klimt te pas en te onpas bij me op schoot en is een echte klets- en mekkerkat. De laatse tijd heeft ze het een aantal keren gewaagd om in de nacht onder ons raam klaaglijk te gaan zitten miauwen, met als gevolg dat ze een beker water over haar heen gegooid kreeg van mij. ( Ja, je leest het goed van MIJ.) Ik hou n.l. veel van haar, maar nog veel meer van mijn nachtrust!!

IK HOU VAN:
Warmte, in de brede zin van het woord. Dat kan zijn van een warm vuur (binnen of zomers lekker in de tuin) tot een warme deken, lieve warme woorden, of een arm om je heen...

IK HOU VAN:
Anemonen. De bloem doet me altijd denken aan mijn vader, die helaas niet meer leeft. Het waren zijn lievelingsbloemen. Ze hebben van die mooie kleuren en kondigen net als veel andere voorjaarsbloeiers de belofte van het nieuwe seizoen aan.


IK HOU VAN:
woorden die je raken. Dit kunnen uitspraken zijn die zomaar voorbij komen in een gesprek, maar ook een mooie tekst of songtekst.
Zoals deze uit de nederlandstalige versie van de musical "the wiz". (uit: thuis)
De hele tekst is erg mooi (evenals nummer 2:vergeet het niet), maar deze woorden zing ik altijd vanuit mijn tenen mee!! (jammer dat je dat niet kunt horen hè?!)

En zoals een boom wil ik zijn , wil ik bloeien
stevig in de aarde en leven en groeien
***
En ik weet nu ook dat je, je vergist
als je alles alleen doet
***
En dat hier, ja hier in je hart alleen de liefde woont
en zo kom je thuis, dat is de weg naar huis.

En dan nu, daar gaan we...de genomineerden die ik uitgekozen heb!!!
Ik wil ze allemaal heel erg bedanken voor hun inspiratie, reacties op mijn blog en het delen van hun creativiteit!! Ga er lekker mee door zou ik zeggen!!

Ik heb geen idee of jullie al eens eerder de eer hebben gehad...???Maar een eventuele extra pluim, kan nooit kwaad lijkt mij! :)

Ik ben benieuwd naar wat jullie over jezelf te vertellen hebben en wie jullie gaan nomineren!

groeten en liefs van Petra8 opmerkingen:

Petra zei

Leave Pe, wat een verrassing!! Woehoe! Word er helemaal blij van, dankjewel, hier ga ik even van genieten....
Leafs Pe

Photo-copy zei

Hé bedankt. Wat een eer! ;-)

Jolanda zei

*bloost* Wat lief dat ik deze award krijg!

Wat een prachtig schilderij heb jij gemaakt. En daar hou ik dan weer van (het elkaar kunnen inspireren)

De Merle zei

Ik hou van ... jouw gezellige blog!
Groetjes, Karin ---De Merle---

Petra zei

He Pe,

die prachtige boom die laat me maar niet los... hij/zij is echt mooi, fascinerend of gefotoshopt? Ik kom er niet uit? Als ie bij je in de tuin staat dan start ik nu de auto.

noflik nifelje zei

Hé Petra,
Ik zou willen dat zo'n byzondere boom in mijn tuin staat. Ik moet je helaas teleurstellen...Hij komt van google-afbeeldingen en is zwaar gefotoshopt!

Petra zei

Hahaha!! Fijn weekend!

lisette zei

Leuk om te lezen!! Wel verdiend.
En super bedankt dat je mij nomineert! Echt lief. Kom er zo gauw ik kan op mijn blog op terug! Dank!!!
(gave boom trouwens!)