dinsdag 29 maart 2011

Marokkaanse linzensoep

...met de lekkerste soepballen, met liefde gedraaid door Thimo. Ik maakte een dubbele hoeveelheid soep en daar was de visite maar wat blij mee!

Wat gaat erin?



  • 2 grote gesnipperde uien

  • 2 geperste knoflooktenen

  • een dikke theelepel versgeraspte gember

  • soepballetjes van gekruid gehakt

  • 1 el olijfolie

  • 750 ml water

  • 2 bouillon-blokjes

  • 1 kopje rode linzen

  • 1 blikje uitgelekte black-eyed-beans

  • 1 blikje reuze-bonen

  • 2 stengels bleekselderij in kleine stukjes

  • 2 wortels grofgeraspt

  • 1/2 tl cayenne-peper

  • 1/2 tl gemalen komijn

  • 1 1/2 tl kardemom

  • 1 tl garam massala (eventueel te vervangen door kerrie)

  • naar smaak versgemalen peper

  • crème fraîche en verse gesneden koriander voor erbij

Hoe maak je het?


Héél simpel! Daar gaan we:



  • Bak in olijfolie de gehaktballetjes rondom lichtbruin

  • doe de ui, knoflook en gember erbij en fruit 5 minuten mee

  • doe de rest van de ingrediënten erbij en laat een paar minuten koken

  • Zet het vuur zachter en laat het geheel zachtjes pruttelen tot de linzen gaar zijn. (kijk op de verpakking voor de kooktijd van de linzen)

  • Serveer er crème fraîche, verse gesneden koriander en b.v. naan-brood bij!!

Aan tafel en smullen maar! (Eigenlijk zou je de soep één dag voordat je deze wilt eten moeten maken. Zo hebben de smaakjes nog meer tijd om in de soep te trekken en zal deze nog lekkerder smaken.)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

hallo, ik zat op je site en een recept van Marokkaanse linzensoep en hartige taart met linzen uit te printen en je krijg over het recept van fryske blog er over heen nu kun je de rest niet goed lezen wij zijn dol op linzen dus dacht dat is lekker. Maar helaas kun je het recept niet lezen vriendelijke groeten nel

petra zei

Hallo! Ik weet niet hoe je dit op kunt lossen. laptop mee naar de keuken misschien? Succes!