dinsdag 1 maart 2011

Spijkerstof-mandje

Ben weer eens in mijn stapel oude spijkerbroeken gedoken en maakte er deze keer een mandje van. Ik knipte 5 lapjes spijkerstof uit. (denk er ook eens aan om de binnenkant van de spijkerbroek te gebruiken, deze hebben vaak ook een mooie structuur) Deze naaide ik aan elkaar. Vervolgens knipte ik een even grote lap uit één stuk voor de voering. Ik legde de 2 lappen met de goede kanten op elkaar leggen en naaide ze vervolgens bijna helemaal om.
Ik keerde de "hoes" binnenstebuiten en naaide vervolgens het laatste stukje dicht.
(als je net als ik er een bloem of iets anders op wilt, naai deze dan erop als de opening nog niet dicht is. Via de opening kun je de bloem er gemakkelijk opnaaien zonder dat je door de voering hoeft te steken.)
Het leek me leuk om het mandje te versieren met een spijkerstof-bloem. (ook leuk op een tas of als broche!!) Uit een beenlengte knipte ik golvend van smal naar breed een hele lange strook.
Met stevig draad reeg ik (aan de rechte kant), en trok aan zodat er rimpels ontstaan. Dit deed ik met de gehele strook en langzaam aan kon ik het geheel tot een bloem modelleren.
Ik stak toen de bloem klaar was even een aantal keren van boven naar beneden door alle lagen van de bloem heen, zodat deze vast blijft zitten. Van een strook spijkerstof naaide ik er een lint aan.

Ik naaide de uiteinden van mijn gevoerde spijkerlapjesstrook aan elkaar. Er ontstond een circel, die ik keerde zodat de lapjes aan de binnenkant kwamen te zitten.
Na meerdere borden uit de kast geprobeerd te hebben vond ik een maat die dienst kon doen als bodem van mijn mandje.
Ik knipte deze dubbel uit een lap spijkerstof. Met de goede kanten naar buiten, naaide ik ze met de hand in festonsteek aan de lapjes-circel vast. (zie foto boven)


Ik gebruik het spijkerstof-mandje om mijn haakwerkje in te bewaren Weer eens wat anders dan inelkaar gefrommeld in een hoek gedumpt te worden...


*Noflike*dag!!
11 opmerkingen:

Makkie zei

Hee Petra,
wat heb je dat weer leuk gemaakt! Waar spijkerbroeken niet al goed voor zijn. Fijne dag!
Hartelijks,
Makkie

De Merle zei

Wat leuk Petra, je inspireert me wel met je spijkerbroekenknutsels. Normaal gooi ik oude kapotte spijkerbroeken weg, maar ik heb de laatste van mijn tienerdochter bewaard voor ...??
Misschien die leuke tas die ik gisteren pas ontdekte op jouw blog (schaam)
Groetjes,
Karin en ook een noflike dei ;)

Anoniem zei

Hoi Petra,

Wat leuk zo'n mandje! Ik krijg er al zin in om dat ook eens te proberen (moet ik wel eerst tijd maken én spijkerbroeken terug vragen!). Mijn breiwerk zou er goed in passen, jawel je leest het goed, jullie (o.a. jij en Raffie en al die ander creadames) hebben me aangestoken. Ik heb al 1 beenwarmer klaar en kan nu de hele zomer bezig met de 2e.
groeten Boukje de Jager

Cinderell@'s wereld zei

Mooi..heerlijk he spijkerstof....de bloem is een topper! Thanx voor t idee Cinderell@

HaakZaken zei

Hoi Petra, wat een leuk idee en wat een mooie bloem. Ik moet m'n naaimachine ook weer tevoorschijn halen. En ik wil je bedanken voor je award, maar ik heb de award vorige week ook gekregen van Celine van ollebolenmuis. Misschien is het beter om hem aan een ander door te geven, vind je ook niet? Groetjes, Hannie

Michaja zei

GEWELDIG!!!!

sarams1987a zei

leuke blog heb je, doe zo voort

Ik volg je blog ;)

Mvg Sarah

Unknown zei

Wat leuk, vooral met die bloem erop! Ik moet echt eens mijn oude spijkerbroeken gaan bewaren ;-)

Greet zei

heel mooi en heel geslaagd!

Jolanda zei

Oh wat mooi! En een gouden tip om ook de binnenkant te gebruiken (thinking outside the box)

Kris zei

wauw! mooi!