zondag 20 maart 2011

zomaar een ochtend op de peuterspeelzaal

De hyacinten zijn klaar! Ik vind ze erg mooi geworden. De peuters hebben er erg van genoten om ze te maken. Ze fleuren onze vensterbanken gezellig op!!

We hebben het verhaaltje gelezen van Tomke over de bloemetjes/blomkes. Deze staat op onze Tomke-kalender.

Ik zal in het kort even vertellen waar het verhaaltje over gaat voor alle niet-Friezen, want voor jullie is het waarschijnlijk niet te volgen...toch?

Romke het hondje ziet allemaal groene steeltjes in de tuin staan. Tomke (het jongentje) vertelt hem dat dit bloembollen zijn en dat er later bloemetjes uit zullen komen. De bloemetjes zitten nog in het bolletje. Het begint te regenen en Tomke gaat naar binnen. Maar Romke gaat niet mee. Hij begint te graven. Het gat wordt steeds groter en Romke komt bij het bloembolletje. Hij ziet helemaal géén bloemetje! Dit zegt hij tegen Tomke. Deze pakt het bolletje uit de modder, en zet hem binnen in een pot. Na een paar dagen bloeit er een mooi sneeuwklokje in de kamer.


Ook vierden we een verjaars/afscheids-feestje voor onze tweeling Bart en Anouk die gisteren vier jaar zijn geworden! Hoera!
We hebben voor ze gezongen en feesthoeden met en voor ze gemaakt. Samen mochten ze de vier kaarsjes uitblazen...Traditioneel bij ons op de peuterspeelzaal is dat wij de vierjarigen met alle peuters naar de basisschool brengen. Daar zingen we met alle kleuters, peuters en juffen de jarige toe. We vinden dit altijd heel gezellig, en zo hebben de peuters voor ze zelf aan de beurt zijn om naar de basisschool te gaan, al een aantal keren kennis gemaakt met de klas en de juf waar ze zelf over een tijdje ook bij zullen horen!


Veel plezier gewenst op de basisschool!

Juf Petra

5 opmerkingen:

hotelmama zei

Met die hyacinten hebben jullie binnen én buiten lente. Knap gedaan!

Photo-copy zei

hier word ik goedgezind van! ;-)

Cinderell@'s wereld zei

Heerlijk he...lente met de kindjes...ik vind dat op school ook altijd een hele vrolijke tijd...bedankt voor je lieve bericht...ik mag inderdaad niet klagen ik heb hele fijne vaste volgers...Thanx Cinderell@

Michele Pacey zei

Hi Petra! The children's hyacinths are so bright and lovely for this time of year! The hats are pretty cool too!

Michaja zei

Wat een geweldig idee die papieren hyacinthen!!!! Echt super.