woensdag 30 maart 2011

Thema lammetjes op de peuterspeelzaal

We begonnen het thema "lammetjes" zoals gewoonlijk met een kleurplaat! Daarna mochten de peuters een lammetje beplakken met wolletjes gemaakt van fiberfill/vulling. Met een pons maakten we voorjaarsbloemetjes, en met de schaar mochten de kinderen (met of zonder begeleiding) grassprieten en een zon met zonnestralen knippen. Nadat ze alles opgeplakt hadden, was het kunstwerk klaar! Maar daar bleef het niet bij! Bij het thema "lammetjes" hebben we altijd een erg leuk uitje! Jaarlijks mogen we een bezoek aan de lammetjes brengen op een boerderij vlak buiten het dorp. (als de Q-koorts etc. niet in het land zijn) Vandaag gingen we met alle peuters en begeleiders//chauffeurs op stap. Het was weer een gezellige boel! De kinderen genieten er erg van op de boerderij rond te lopen en te genieten van de schapen, lammetjes, koeien, kippen, tractors etc. De boerin zorgt altijd voor een kopje koffie en wat lekkers voor de kinderen. Erg attent én lekker!
Om de beurt mogen de kinderen een lammetje aaien. Als ze willen mogen ze ook even knuffelen en een kusje geven. Zo mooi om te zien dat de één vol overgave een dikke smakkert op de lammetjes-snuit drukt en de ander met uitgestrekte arm voorzichtig met één vinger het wolletje aait...


De lammetjes hadden erg veel belangstelling voor een leren lus aan mijn laarzen en mijn jurk. Ze sabbelden er rustig en lustig op los!


En moet je dit prille leven zien! Ze zijn vanochtend geboren, schitterend!


En hoe vinden jullie dit? Is het niet geniaal bedacht?!

Aan de spenen zitten slangetjes die leiden naar een tankje met melk, zodat de kleintjes zichzelf naar behoefte kunnen voorzien. Perfect voor kleintjes die bijgevoed moeten worden of verstoten zijn door hun moeder. (woutertjes noemen wij ze hier)


Het was een geslaagde, gezellige, leerzame, knuffel en aai-ochtend die we volgend jaar graag weer over doen!

3 opmerkingen:

Michaja zei

Die lammetjes zowel de echte als de neppe zo schattig!

Michele Pacey zei

You saw lambs that were born this very day? How lucky you were, and how precious were these lambs.

I think it's great that they've provided artificial teats for those runt lambs. You go for it, little lambies!

Anoniem zei

Zijn leuke foto's geworden. Ook wij gaan morgen ons huis in de paassfeer brengen.
Groet, Afke