dinsdag 15 maart 2011

gezellig gutsen!

Gisteravond hebben raffie en ik heerlijk zitten "nifeljen". We hadden al een tijdje in gedachte om stempels te gaan maken. Nadat ik eerst een keer de materialen vergeten was mee te nemen was het nu zo ver. Gezellig gingen we aan tafel. Kaarsjes aan , kopje thee en wat lekkers erbij...

Ik had stukken linoleum mee en gutsen. Druk kletsend over vanalles en nog wat gingen we aan de slag. Wel bleek dat de kwaliteit van linoleum ook minder wordt in de loop der jaren.

Het was wat aan de korrelige kant, waardoor je geen strakke lijntjes kon maken en de gutsjes waren ook niet van uitstekende kwaliteit. Tot twee maal toe boog de guts om en lagen we dubbel van het lachen.

Blijkt maar weer het belang van goede materialen. Toch vind ik dat altijd weer lastig. Om gelijk alles maar weer aan te schaffen, elke keer als je wat nieuws wilt proberen...Stel dat het een éénmalig project blijkt te zijn, dan is dat wel érg kostbaar en zonde van de spullen.

Raffie maakte een vogelkooitje (staat vast spoedig op haar blog!) Ik ben gewoon maar wat uit gaan proberen, met als resultaat een bloem. We willen graag nog eens een avondje met "goed" materiaal aan de slag (voor een strak resultaat), want het was wel erg leuk om te doen.

Heeft iemand nog tips and trics??


Met een rollertje bracht ik de inkt aan. Op sommige plekken iets te dun, waardoor de gegutste afbeelding niet overal duidelijk te zien is.Met verschillende kleuren stempelkussentjes geeft ook een leuk resultaat!

8 opmerkingen:

Raffie zei

Leuk peet,
Ik ga op zoek naar goed linolium. Was gezellig gister. Liefs

Cinderell@'s wereld zei

leuk...ja linoleum is wat lastig materiaal...probeer het ook eens met een grote gum...succes verzekerd...h gr cinderell@

Fan sels zei

Dit deden we vroeger op school ook, ik vind het resultaat prachtig, op een stuk stevig patroonpapier lekker doorstempelen en je hebt je eigen inpakpapier...
groetjes, Truus

100%HEPPIE zei

Sinds ik werk met graveerblokken van Artemio, wil ik niets anders. Je moet het je voorstellen als een groot gum van A4 of A5 formaat. Ik bestel het Schleiper: http://www.schleiper.com/index.cfm. Allen jammer dat je verzendkosten a 13 euro betaalt, maar als jullie met z'n 2en de kosten delen....
Daar kun je ook gutsen ed bestellen.
Veel gutsplezier !

Ladyknit zei

Wow, wat mooi! Dan vind je deze site: http://astampaday.blogspot.com/ vast ook heel mooi!

noflik nifelje zei

Bedankt voor alle tips ladies!!

Gertie Jaquet zei

hoi petra, hier ben ik nog even.
ik vind de gutsjes van het merk TIF het beste (ABIG is ook goed) en dat artemio-spul is ook fijn, maar ook een gewoon HEMA gummetje is heerlijk materiaal!

p.s. ik geef ook stempel workshops (voor minimaal 6 tot maximaal 10 personen inclusief gebruik van gutsen en gummen, na afloop heeft iedereen mooie eigen stempels om mee naar huis te nemen en nog jaren mee te stempelen! (€10 p.p.) ik zorg ook voor koffie en thee! op mijn blog vind je een link.

groeten, gertie

fleurfatale zei

zo mooi!!! moet ik ook eens proberen, en hier staan al heel wat handige tips!