dinsdag 15 maart 2011

cous-cous met linzen



Altijd leuk (en lastig) om een gerechtje te bedenken dat bij elk gezinslid in de smaak zal vallen. Vandaag bedacht ik een vegetarisch gerecht.

Wat gaat erin?

* 250 gr cous-cous (bereiden als op de verpakking vermeldt)
* 1 pakje tikki-masala (indiase kruidenpasta)80gr + 100ml water
* 1 blikje linzen (uitgelekt) 400gr
* 1 grote ui
* 6 hard gekookte eieren
* flinke scheut gembersiroop
* 1-2 geperste knoflooktenen
* klein blikje tomatenpurree 68gr
* wat geraspte kokos
* sambal brandal (pittig gebakken)naar smaak

Hoe maak je het?

* Snipper de ui en bak lichtbruin. Voeg de tomatenpurree, de tikki-masala, de gembersiroop, de sambal, de knoflook en het water toe. Roer goed en breng op temperatuur.
* Meng er nu de gegaarde cous-cous, de uitgelekte linzen en de kokos door en verwarm voorzichtig.
* Pel de eieren en snijd ze in vieren.

Thimo houdt erg van rauwe spinzie. Ik legde hiervan een laagje in een bord en deed vervolgens het cous-cous mengsel erop. Met de eieren maakt ik het gerecht af en kreeg het wat meer kleur.
De volgende keer ga ik eens proberen kleine stukjes perzik of mango toe te voegen. Dit lijkt me ook erg lekker hierbij!

3 opmerkingen:

Fan sels zei

Mmmm, met mango lijkt het me ook erg lekker, ik ben getrouwd met een slagerszoon die inmiddels vegetarier is dus dit lijkt me/ons wel wat...
groetjes, Truus

Michaja zei

Hier zijn ze gek op couscous en linzen gaan er ook al wel in. Ga dit dus echt onthouden!!
Kan alleen geen tiki-masala krijgen maar ga eens kijken met wat ik het kan vervangen?

petra zei

je kunt ook een prutje maken van kerrie, ui, knoflook, peper, zout, een beetje olie, koriander, kurkuma, komijnzaad gemalen en gember. Verhoudingen moet je maar een beetje uitproberen! Laat maar lekker een tijdje heel zachtjes pruttelen en gaar worden. Succes!