dinsdag 8 maart 2011

budget-boerenomelet-taart

Het is even een beetje een druk-druk-druk-periode, waardoor ik wat minder aan mijn creatieve uitspattingen en bloggen toekom, maar dat komt wel weer...
Gelukkig krijg ik op z'n tijd wat hulp. Deze keer van Thimo, die de eitjes voor me tikte en klutste, en de augurken voor me sneed.



Voor vandaag even een receptje van een eenvoudige en voordelige hartige taart.
Oorspronkelijk is het een omelet die je langzaam laat garen in de koekepan. Ik ben daar vaak niet handig in (heb niet het geduld om in de buurt te blijven), en houd erg van het gemak van de oven. Dus maakte ik er een taart van.
Wat gaat erin?
  • 500 gr vastkokende aardappelen
  • 2 el olijfolie
  • 1 bakje champignons in kwarten
  • 1 zak boerensoepgroenten (350 gr)
  • 8 losgeklopte eieren
  • 5 plakken old Amsterdam (er zaten 6 in het pakje, dus ging deze laatste er ook maar bij)
  • 8 kleine zoetzure augurken
  • 2 el mosterd
  • 6 plakken deeg voor hartige taart
Hoe maak je het?
verwarm de oven voor op 180 graden.
  • schil de aardappelen en snij in dunne en kleine plakjes.
  • verhit de olie in de hapjespan en bak de aardappelen 8 min. op laag vuur.
  • vet de springvorm in en bekleed met de plakken deeg voor hartige taart.
  • voeg de champignons aan de aardappelen toe en bak 5 min. mee.
  • voeg de soepgroenten toe en bak nog 3 min. mee.
  • snijd de augurken in kleine stukjes.
  • In het oorspronkelijke recept serveer je de mosterd erbij, maar ik deed deze samen met peper en zout door de eieren.
  • Leg drie plakken old Amsterdam op de bodem van de taart en verdeel er het aardappel-groentemengsel over.
  • schenk de eieren over de groente en zet de taart een kwartier in de oven. Leg na dit kwartier de laatste drie plakken kaas op de taart en zet nogmaals zo'n twintig minuten in de oven.
  • Laat de taart iets afkoelen (als je dat geduld hebt) en snij dan in punten.
lekker met een frisse salade, een donkerbruin stokbroodje...én de in stukjes gesneden augurken!




2 opmerkingen:

De Merle zei

Dat komt goed uit! Ik zat net te bedenken wat ik weer op tafel moet toveren vanavond. En laat ik nou (bijna) alle ingrediënten in huis hebben. Dus vanavond een kleine variant op deze taart.
Ik laat het je weten of het lekker was.
Groetjes en fijne dag nog.
Karin

Jolanda zei

Dat zit er lekker uit!