het recept:
- 5 stronken witlof
- 50 gram boter
- 10 gram suiker
- 1/2 tl kardemom
- 6 plakken bladerdeeg of hartige taartdeeg
- lage taartvorm (doorsnede 28 cm) geen springvorm, die lekt n.l.
- Oven voor verwarmen op 220 graden.
- Snij de witlof stronken in de lengte doormidden en verwijder de harde kern en onderkant.
- Plaats de taartvorm op het vuur en laat hierin de boter smelten met de suiker (Ik gebruik zelf liever honing) en de kardemom.
- Schep de witlof bij het suiker-botermengsel in de taartvorm, bestrooi naar smaak met peper en zout en bak op middelhoog vuur tot de witlof is bedekt met een glimmend laagje.
- Draai het vuur uit. Schik de halve stronken witlof met de bolle kant naar boven in de taartvorm. Leg de plakken bladerdeeg erover heen en druk goed aan.
- Bak de taart 35-40 minuten in de oven.
- Laat de taart even afkoelen en draai 'm vervolgens om op een grote schaal. Wacht niet te lang met serveren, zodat de korst nog lekker knapperig is.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten