maandag 16 mei 2011

vaderdag-idee!!

Ik heb voor vaderdag een postvakje/bakje bedacht die je op kunt hangen. Deze is ook voor jonge kinderen gemakkelijk te maken!! Maar eerst mag er een mooie kleurplaat gekleurd worden voor papa! ( http://www.frokkieenlola.nl/ )

Spoel een leeg melk-ijsthee-drinkyoghurt o.i.d.-pak goed om. Knip de bovenkant eraf. Nu kun je ook de binnenkant afdrogen.


Vouw de onderkant in, zoals op de foto. De zijkanten van het pak komen naar buiten te staan, waardoor het bakje/vakje breder wordt.


Knip de voorkant bovenaan even iets lager, zodat je de post straks gemakkelijk in het vakje kunt doen, maar het er ook weer gemakkelijk uit kunt halen.


Je kunt het pak mooi laten beschilderen door de kinderen en als het droog is, niet je het op een gekleurd stuk karton op A4-formaat. Ik heb bij google: "post" ingetypt en vervolgens de enveloppe-afbeelding uitgeprint. Ik zal de enveloppe natekenen op stevig karton. Deze mogen de kinderen dan uitprikken en opplakken.


De kleurplaat (waar je een leuke tekst in kunt schrijven)mag nu in een échte enveloppe en kan dan in het postvakje gestoken worden!! Ik zie dat ik op de foto nog geen ophangsysteempje heb gemaakt. Dit kun je doen door met een perforator twee gaatjes aan de bovenkant te maken, waar je een touwtje of pijpenrager door haalt. (doe het goed in het midden, anders hangt ie scheef!!

Nog even mooi inpakken, verstoppen én wachten tot het vaderdag is.....

******************************************************************************


Ik heb nu de "kale" versie laten zien, zodat jullie aan de slag kunnen. Binnenkort zie hoe het vaderdagkado eruit ziet als deze klaar is!!


****************************************************************************************


Voor de friestaligen onder ons, ik werk ten slotte op een twee-talige p.s.z:


Een voorbeeld van een tekst voor op de kleurplaat:

Ik ha in geheim sstt
Ik stopje myn pakje wei

Ik ha in geheim sstt

foar heitedei

Ik jou in kado oan heit

't komt under myn bedsje wei

Ik jou in kado oan heit

foar heitedei

(uit: Tomke jierboek)Liedje:

In kadootsje, in kadootsje

kryt heit fan my

want it is hjoed, want it is hjoed heitedei!

In kadootsje, in kadootsje

én in tút!

Pak it pakje, pak it pakje

no mar út.

(van cd: deuntsjes foar dy 2)


Het versje én het liedje zijn ook voor moederdag te gebruiken. Je kunt dan heel eenvoudig: Heit door mem en heitedei door memmedei vervangen.

1 opmerking:

Petra zei

Leuk leuk leuk!!!
Inspiratie ;-)