dinsdag 24 mei 2011

dierentuin!

Daar is ie dan: NOODLE!
afgelopen vrijdag mocht Thimo 'm ophalen. Eigenlijk krijgt hij Noodle voor zijn verjaardag en had hij pas 7 juni moeten arriveren, maar het beestje was oud genoeg om opgehaald te gaan worden, vandaar...

Ik heb echt nooit zo'n goedzakkig konijn meegemaakt. Hij is echt zo mak als een lammetje. Zo lief!! Hij wil zelfs op de rug op schoot liggen en op de buik geaaid worden!! waar veel katten hier erg van kunnen genieten is dit (normaliter) voor een konijn óndenkbaar!! Zij willen op hun pootjes staan en knuffels ontvangen in hun nekje, achter de oortjes en op hun snuitje.

Ik ben gek op eigenzinnige beesten, dus wees welkom Noodle!

De eerste avond kwam Skittle gelijk op schoot tegen Noodle aanliggen. Deels gezelligheid, deels jaloezie. Aandoenlijk hè?!

En alsof we nog niet genoeg dierenspul hebben ondertussen, logeert er ook nog een pimpelmeesje bij ons. Mirthe heeft het vogeltje zaterdagochtend gevonden en zich er sindsdien over ontfermd. Het is een heel jong beestje, met een licht beschadigd vleugeltje.

Ze voert het diertje regelmatig. Als ze eraan komt doet ie zijn snaveltje wijd open. Je ziet het beestje opknappen. Ze heeft 'm op haar slaapkamer staan, want de woonkamer en buiten zijn levensgevaarlijk met onze drie katten. We hopen dat het vleugeltje steeds meer zal herstellen en dat we het vogeltje binnenkort weer buiten los kunnen laten.


Fijne dag allemaal!!

5 opmerkingen:

Lien zei

Heel veel plezier met mijnheer konijn. Heerlijk oor, zo een goedzak. En als ouder kan je toch evengoed als je kinderen genieten van zo een dierentuin. Lief trouwens dat je dochter zich zo over het pimpelmeesje ontfermd. Het klnkt alsof het beetsje helemaal opknapt! Zal leuk zijn ook voor har om later op terug te denken :-)

Fan sels zei

Oh, mooi beestje, bij mijn zusje hebben ze er ook èèn, die ploegt de tuin zo nu en dan om, ha,ha !
Maar ze zijn van een hoog knuffelgehalte dat is een feit.
Veel plezier van en met Noodle.
Groetjes, Truus

De Merle zei

O wat lekker knuffelig allemaal. Lachen met die jaloerse poes!
En het pimpelmeesje ziet Mirthe als zijn/haar moeder.
Lief hoor.

100%HEPPIE zei

Wat een lief beestenspul ! Vroeger heb ik op die manier een musje (en een kauwtje en een ekster en een merel en een uiltje en een reiger ;-) )grootgebracht. Na zijn vrijlating kwam hij nog steeds terug als ik buiten kwam en kwam dan op mijn schouder zitten. Ik hoop dat jullie ook zulke fijne herinneringen aan 't beestenspul overhouden !

Luc - Christel - Gaëtan zei

Goh, wat leuk. In ons nestje zaten er 4... perfect volmaakt op nog wat ontbrekende haren op de onderbuik... Maar ze hebben het niet gehaald.

Verzorg deze maar super goed!

Christel