maandag 2 mei 2011

poppen in de kringElke ochtend op de peuterschool gaan wij in de kring. Het "hulpje"wordt dan bekend gemaakt, en bij deze peuter beginnen we met zingen. (het hulpje mag ook tellen hoeveel kinderen er zijn en later op de ochtend bij het fruit de tassen uitdelen.) Het kind mag zelf kiezen hoe het wil zingen. (klappen, springen, stampen, als een poesje, als een politieauto mét sirene, achterstevoren op de stoel etc. etc.)
Het liedje gaat zo:(wij zingen het in het fries)
goedemorgen....
blij dat jij er bent
wie zit er naast jou
eens zien of jij dat weet.
Ik kies als ik aan de beurt ben, vaak ervoor om elkaars handen vast te pakken en dan te zingen.
We voelen even hoe de handen die je vast houdt voelen. Zijn ze koud/warm, zijn ze slap of knijpen ze? Afgelopen week deden de poppen en sneeuwwitje ook mee!
Ik probeer te stimuleren dat de kinderen elkaar onderling helpen, zoals hieronder. De kinderen vinden dat zelf vaak ook prachtig en zijn trots dat ze mogen helpen. Ik kan daar erg van genieten.Ik weet niet of ik het al eerder noemde, maar wij krijgen een nieuwe peuterspeelzaal!!

Wij zitten nu in een meer dan multi-functionele ruimte waar veel uiteenlopende activiteiten plaatsvinden. Dit houdt in dat wij elke ochtend alles klaar moeten zetten (alle meubels, speelgoed etc.) en dit ook weer aan het einde van de ochtend op moeten ruimen...

De voorbereidingen voor de nieuwbouw zijn begonnen. Wanneer alles klaar zal zijn weten we nog niet precies. De nieuwe ruimte wordt aan ons bestaande lokaal gebouwd. De peuters zitten achterste voren en onderste boven voor het raam om alle werkzaamheden te volgen.

Alle peuters hebben afgelopen week hun moederdagkadootje mee naar huis gekregen. Jammer genoeg moet het erg lang verstopt blijven om dat moederdag in het tweede weekend van de vakantie valt. Ik laat het resultaat later zien, maar kan natuurlijk de moeders hun verrassing niet ontnemen.

Voor wie net zo'n bofkont is als ik: "fijne vakantie!!"

5 opmerkingen:

Makkie zei

Ja heerlijk, geniet van je vakantie! De kinderen boffen maar met zo'n lieve juf!
Hartelijks

Fan sels zei

Ik ben niet zo'n bofkont maar ik wens je een fijne meivakantie.
Je hebt trouwens de zpagetti ketting gewonnen!!
Mail je adresgegevens dan kan ik het naar je opsturen.
Groetjes, Truus

Cinderell@'s wereld zei

Lekker he vakantie...maar ik mis de kindjes toch ook altijd...hahaha ikben een beetje bijgekomen...rustig aan stap voor stap...het is een weer slag van een hele moeilijke tijd...en het boek lijkt erg op ons verhaal...dus voor mij zeker de moeite waard...maar best heftig hoor!...Ik herbeleef vele dingen...maar dat is goed...ben gewoon een jaar lang bezig geweest mijn kop in het zand te steken...en met de zorg voor mijn ma-de-liefste....-x- bedankt voor alle lieve berichten op mijn blog!
wil je mij je adres mailen?
creative-wereld@hotmail.nl

Suus zei

Via via kwam ik vanochtend op jouw blog. Het is er leuk, ga je volgen.

Mooie gebruiken op 'jouw' peuterspeelzaal.
Spannend, die nieuwbouw.

Fijne vakantie!

Petra zei

He Pe!

Still alive & kicking hoor! Realiseerde me op vakantie dat ik toch best vaak achter de computer zit en vond dat dit anders moest... Plus het mooie weer natuurlijk.
Ik doe het heerlijk rustig aan en het bevalt me prima. Woon je in de buurt trouwens? Daar ben ik dan toch wel nieuwsgierig naar.... Ikzelf woon ik Koudum, zuidwesthoek id buurt van het Ysselmeer.
Spannende tijden voor de peuterspeelzaal, heerlijk iets nieuws!
Geniet nog maar even lekker van je vakantie, volgens Piet gaat t 27 graden worden... poehe!
Leafs Pe