vrijdag 15 april 2011

pasen op de peuterspeelzaal: paasmandje

Afgelopen week hebben we met de peuters een heel eenvoudig paasmandje gemaakt. We gebruikten hiervoor een vierkant stevig papier van ongeveer 23x23. De peuters mochten één kant met allerlei verschillende kleurtjes beschilderen. Daarna hebben de juffen het in elkaar gezet, zie foto.


Om ze nog leuker en vrolijker te maken prikten ze per kind twee eieren uit. Best een pittig klusje, maar de meesten lukte het wel en anders kregen ze een beetje hulp van ons. Ook maakten we met een papierstrook een handvatje.


Komende maandag en dinsdag mogen de kinderen zelf hun mandje vullen met papierstrookjes/stro en daar chocolade-eitjes, een paashaasje en een kuikentje in verstoppen...ook mogen de mandjes mee naar huis. maar of het lekkers de paasdagen gaat halen? 'K weet bijna wel zeker van niet!!


Heel erg leuk en onverwacht werd één van de peuters opgehaald door mama én.....een konijntje. (of was het de paashaas??) Iedereen wilde dat schattige pluizebeestje wel even aaien!

Halverwege volgende week gaan we aan de slag met een kadootje voor moederdag. Deze is dichterbij dan je denkt. Het is jammer dat moederdag in het tweede weekend van de mei-vakantie valt. De kinderen moeten het kadootje wel erg lang verstoppen, maar het is niet anders.

3 opmerkingen:

Michaja zei

Leuk!!!

Annekids zei

Wat heerlijk en puur. Onze jongste zit nu alweer ruim een half jaar op de basisschool, maar ook zij (en ik ;-) ) mist dat kneuterige van de peuterspeelzaal best wel. Misschien morgen maar weer even back to the base, de mandjes zijn erg leuk, ik weet alleen niet of de chocolade-eitjes wel ìn het mandje zullen komen..
Groetjes, Anneke

De Merle zei

O ja, paasmandjes maken! Het roept zelfs herinneringen op aan mijn eigen kleutertijd. (en dàt is lang geleden!) :)
Groetjes,
Karin