maandag 11 april 2011

mozaïken

Een tijdje terug hebben we met een stel meiden op Mirthe's verjaardagfeest een mooie mozaïktegel gemaakt. Ik kocht voor ieder een heel ondiepe betonnen schaal. (ongeveer 20x20 cm). Ik had kleine tegeltjes in antraciet, zilver en wit (1x1 cm), restjes van de badkamer. Ook had ik glasbollletjes gekocht (action) waarvan één kant plat is in verschillende kleuren. (verschillende blauw/rood/groentinten) Eerst mochten de dames schuiven met de materialen om zo te bepalen welk ontwerp ze wilden gaan maken.
De bodem van de schaal smeerden ze in met een dun laagje tegellijm. Hierin konden ze de bolletjes en tegeltjes drukken. Vervolgens keken ze een filmpje en gingen ze eten. In die tijd kon de lijm mooi drogen.

Vlak voor ze naar huis gingen hebben we de tegels gevoegd. We gebruikten lichtgrijs voegsel in de tint van de schaal. Wie wilde mocht de tegel bij ons laten drogen en een dag later ophalen, maar de meeste meiden stapten in de auto met de tegel op schoot. Het blijft altijd het leukst om je resultaat mee te kunnen nemen en thuis gelijk te kunnen laten zien!! Ze waren allemaal héél verschillend en erg mooi geworden! Ik had de rechter van de twee gemaakt als voorbeeld en om de materialen uit te proberen. Mirthe maakte het hart!
We hebben ze een tijd in de kamer gehad. We zetten er 's avonds een kaarsje voor (in een lage houder) dat had een heel mooi glimmend/glitterend resultaat.

Vanochtend heb ik ze meegenomen naar de tuin en kregen ze daar een plaatsje tussen de klimop!!

5 opmerkingen:

Lien zei

Leuk idee zeg!Heb net je blog ontdekt en nu krijg ik teveel ideëen om ook te gaan doen :-p

Anoniem zei

Hoi, Bedankt voor je leuke reactie over de cijfers van Beer. Het blijven inderdaad bijzondere kinderen :)

HaakZaken zei

Wat zijn ze mooi. Groet, Hannie

Fan sels zei

Wat een leuke knutsel, en ze zijn hartstikke mooi geworden.
Hier en daar zo'n kunstwerkje in de tuin is ook wel aardig.
Groetjes, Truus.

Anoniem zei

Hoezo creathea...... Groet, Afke