maandag 9 juli 2012

couscous met geitenkaas


Vandaag een heerlijk couscoussalade (zaterdag) gemaakt, turks brood erbij, brie en wat zoute-roomboter, mooi weer...wie doet je wat!?

Wat gaat erin?
  • 300g couscous
  • 2 tl zout
  • 1 tl komijn
  • 2 tl gemalen geelwortel (kurkuma)
  • pak diepvries doperwtjes gekookt, zoals op de verpakking aangegeven.
  • 250 g gedroogde abrikozen in kleine stukjes gesneden
  • half bakje munt, zeer fijn gesneden
  • 1 uitgeperste limoen
  • 5 el olijfolie
  • 150 g geitenkaas, gekruimeld
Hoe maak je het?
  • Doe de couscous in een ruime schaal en meng er het zout, komijn en geelwortel door.
  • Schenk er 250 ml kokend water bij en laat 10 minuten staan. Roer los met een vork.
  • Voeg de doperwtjes toe aan de couscous.
  • Voeg de abrikozenstukjes en de munt toe.
  • Voeg het limoensap en de olie toe en schep om.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Doe de geitenkaas erover of serveer ernaast in een schaaltje.
Aan tafel en smullen maar!!

3 opmerkingen:

De Merle zei

Klink goed Petra. Ik pin het even voor als het weer mooi weer is :)
Karin

Riri zei

Mmm! Klinkt erg lekker! Groetjes Riri

Fan sels zei

Lijkt me ook wel wat voor op de camping!
Groetjes Truus.