woensdag 18 juli 2012

afscheid...

Het bericht van vandaag staat in het teken van afscheid.

Vandaag denk ik terug aan mijn schoonmoeder die vandaag precies een jaar geleden overleden is. Alweer een jaar zonder haar. Nooit komt ze onverwacht meer even aanfietsen...

Soms neem je afscheid met een feestje, om te vieren dat je het leuk hebt gehad met elkaar en om een nieuwe start te verwelkomen. Best moeilijk, omdat je niet weet wat de toekomst je brengen zal. Onzekerheden. Je leert en groeit er van. Het zijn uitdagingen!!


10 jaar lang brachten wij onze kinderen naar deze school. Eerst, toen ze heel klein waren liepen we er hand in hand naar toe. We hoefden niet ver. We woonden er schuin tegenover.
Later (toen we verhuisd waren) fietsten ze er zelf naar toe. Morgen haal ik Thimo op uit school. Voor de laatste keer...


Gisteravond hadden we bij ons in de tuin de groep-8-bbq. Het was ontzettend gezellig en gelukkig was het een paar uren achtereen droog. Daar zaten ze dan, de hele club bij elkaar. Voor de laatste keer...


Juf Willemien is meerdere ochtenden bij ons op de peuterspeelzaal geweest. Vandaag was ze voor de laatste keer...(Bedankt!)

Juf Margreet was het hele afgelopen schooljaar bij ons op de peuterspeelzaal. Volgend jaar gaat ze elders stage lopen. Vandaag was ze voor de laatste keer...(Kom je nog eens aanwaaien?)


Vandaag hadden we een feestelijke afsluiting van het schooljaar op de peuterspeelzaal. Iedereen die het leuk vond, kwam verkleed. We hadden een gezellige kring, gingen nagels lakken, schminken, vrij spelen, armbandjes maken. De moeders, vaders, oppassen, opa's en oma's mochten koffie komen drinken, terwijl de kinderen lekker van patat met mayo smulden!
Een knuffel een kus, fijne vakantie!! uitzwaaien voor de laatste keer...( Ik zie je in september weer!!)


En dan het moeilijkste afscheid. Onze Titus. Afgelopen weekend lag hij (bijna) alleen nog maar in zijn mand. Hij at en dronk niet meer. Zondagavond zijn we naar de dierenarts gegaan om hem in te laten slapen. Ik weet dat het beter is. Een aai, een knuffel voor de laatste keer...


We hebben hem begraven onder het Engelse gras. Dit wat altijd zijn favoriete plek.
We hebben z'n grafje versiert met bloemetjes eigen tuin.


Een kaarsje erbij.


Ik maakte deze kaart van onze super-Titus! Zo'n lief beest, wat hebben van je genoten!!

Terwijl de regen tegen de ramen klettert, is vanmiddag mijn herfst zomervakantie begonnen. Lekker tijd voor elkaar, tijd om te relaxen. Boekje lezen, haken, beeldhouwen, tekenen...héérlijk!
(nu de zon nog even graag!!)
Ik wens jullie ook een héle fijne zomervakantie, geniet er maar lekker van, je hebt het verdient!


Veel liefs
Petra

8 opmerkingen:

qm zei

He. Petra, wat een emotioneel blogje.
afscheid nemen van allerlei lieve en leuke dingen.
gelukkig komen er vaak weer nieuwe leuke dingen voor in de plaats, maar niet alles is te vervangen.
en dan maakt het weer het er ook nog niet vrolijker op.
een fijne vakantie toe gewenst.
lieve groet Anneke

qm zei

hoi ben ik weer even ;) ik volg je al (een poosje) mijn nickname is quiltmiep (qm) al zie ik de laatste tijd daar nog iemand mee en daarom zet ik mijn eigen naam er maar bij.groetnis Anneke

Riri zei

O, wat sneu van Titus... Je schreef laatst al eens dat 't z'n nadagen waren. Het is nooit leuk om afscheid te nemen, zeker bij een tot-niet-weer-ziens... Sterkte daarmee. En gelukkig zijn de andere afscheidstaferelen die je beschrijft ook een begin van iets nieuws; een nieuwe periode, nieuwe gezichten, nieuwe ervaringen, nieuwe kansen! Dat 't maar een mooie zomer mag worden, voor dat 't zover is. Groetjes Riri

Helmi zei

Niet alles in het leven is even fijn. Heel veel sterkte. Volgende week wordt het ZOMER! Fijne vakantie en geniet van de mooie herinneringen.

Kris zei

Wat vorig jaar voor ons een feestdag was (onze Jeen geboren) was voor jullie vorig jaar een dag met verdriet. Hoe dicht dat bij elkaar kan liggen hè.
Dankjewel voor de felicitaties.
Jullie veel sterkte gewenst! En ook een hele fijne vakantie! Ook jij hebt het verdiend :)

blijmetkleur zei

Veel sterkte met het verlies van jullie Titus, dat is altijd moeilijk om een huisdier te moeten missen.
groetjes,
Famke

Raffie zei

Ach schatje en dat als laatste bericht voor de zomervakantie!!!
Lieverd, geniet van elkaar, en van de zon en anders van de regen,en maken we er onderdaad een herfstvakantie van.Warme chocjes met rum?????
Heel veel plezier, het is zoals het is............

Nicole - Maaksels en Meer zei

Dat is wel heel veel afscheid in één keer hè. Snap dat je het er moeilijk mee hebt. Jullie zoon naar het voortgezet onderwijs, een hele nieuwe fase in zijn leven... super toch!? Maar ja, het oude is vertrouwd dus het is moeilijk afscheid te nemen. Titus komt niet meer terug maar zo te zien heeft hij het machtig mooi bij jullie gehad. Dat heb je 'm toch maar mooi kunnen geven. En volgend schooljaar komen er vast weer hele leuke, lieve en goede stagieres in de klas!
Een fijne vakantie meid, lekker de stad in, er zijn zat leuke dingen te doen en hopelijk gaat daarbij het zonnetje ook nog even schijnen!