Ik heb iets met ovengerechten...hier is er weer eentje!
Wat gaat er in?
- 1 kg iets kruimige aardappelen, geschild
- 4 el olijfolie
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 zak spinazie (300 g)
- 1 potje gegrilde paprika's, uitgelekt (295g)
- 250g zachte geitenkaas
- 1 bakje basilicum (15g, alleen de blaadjes)
- bakpapier
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Rasp de aardappelen. Duw in een zeef het vocht eruit met een lepel.
- Leg het rasp in een vlak van 25x35cm op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Besprenkel met 3 el olijfolie en bestrooi met peper en zout.
- Bak 15 minuten in de oven en laat 10 minuten afkoelen. Laat de oven aan staan.
- Verhit in een wokpan 1 el olijfolie, voeg de knoflook toe en de spinazie en laat al roerend slinken. Duw in een zeef zoveel mogelijk vocht eruit.
Leg de spinazie, paprika, geitenkaas en basilicum in de lengte naast elkaar op de aardappel.
Doe er nog lekker wat versgemalen peper, zout en Italiaanse kruiden overheen.
Rol voorzichtig op met het bakpapier. Rol daarna in vershoudfolie. Nijd de rol in zes plakken en verwijder de folie. Leg ze op een bakpapier beklede bakplaat en bak ongeveer 10 minuten.
Dat ziet er lekker uit, of niet soms??
LEKKER weekend allemaal!!
8 opmerkingen:
Jammie, Dat ga ik proberen. Je bent al net zo'n lekkerbek als ik.
Jammie, ziet er verrukkeijk uit!
Het ziet er zeker uit als iets wat ik eens moet proberen.
Groetjes Anja
Wat een superleuk gerecht! Ik laat de paprika even in de winkel maar dan is dit iets wat wij binnenkort gaan eten!
Ziet er lekker uit!
Ik vind het leuk om eens wat nieuws te proberen, dank je.
Oh leuk/lekker dit !!
Ik ga het zeker proberen, ze houden hier wel van iets anders dan anders.
Groetjes
Dicky Marie
amai ! yummie!
Het ziet er heerlijk uit! En ik wil graag wat nieuwe vegetarische recepten. Alleen.... een echtgenoot die bibbert bij de gedachte aan geitenkaas en een zoon niet dat heeft met paprika.... Ik zal eens nadenken over een variatie! Mijn zoon van 12 is overigens geïnspireerd door jouw zoon en wil nu ook vaker zelf gaan koken!
Hartelijke groet van Akkelien, ik kom heel regelmatig op je blog kijken.
Een reactie posten