Wat gaat erin?
- 1 el boter of olie
- 7 plakjes hartige taartdeeg, ontdooid
- 200 g diepvries doperwten
- 4 eieren
- 300 ml crème fraîche
- 1 el gedroogde basilicum
- 200 g feta in kleine blokjes
- versgemalen peper
- bakvorm 24 cm doorsnede
- (recept is een aangepaste versie van ah.nl)
Hoe maak ik het?
- Oven voorwarmen op 200 graden
- vet de vorm goed in en bekleed de vorm met het hartige taart deeg
- Druk de naden goed aan en prik her en der met een vork gaatjes in het deeg
- Giet kokend water over de doperwten en laat ze uitlekken in een vergiet
- Klop de eieren met de vrème fraîche en de basilicum goed los
- Schep de doperwten en de feta erdoor
- Giet dit in de vorm en schud even, zodat de luchtbellen ontsnappen.
- bak de quiche in 35 gaar en goudbruin
- laat 'm een minuut of 10 rusten als hij uit de oven komt (als je dat lukt!)
Ook lekker als borrelhapje!
4 opmerkingen:
Mm, lijkt me lekker. Ik heb alles in huis behalve de feta. Dat koop ik nog even en dan ga ik het morgen ook maken. Bedankt voor het recept.
groetjes,
Famke
Ziet er super lekker uit! Ik ga je recept zeker bewaren, bedankt!
Groetjes, Pietrik
oe dat ziet er lekker uit!!
Mmm, ook deze was erg lekker!
Een reactie posten