woensdag 9 mei 2012

Abrikozentaartje (waarom zou je tot het weekend wachten?)


Eenvoudig, snel én lekker...wie wil dat nu niet???
(smulweb)

Wat gaat erin?
  • 150g zelfrijzend bakmeel
  • 100g zachte boter
  • 150g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • mespuntje zout
  • 3 eieren
  • flink borrelglas amaretto
  • 1 literblik abrikozen (Ik kon alleen maar literblikken perzik vinden en nam daarom 2 potten abrikozen mee. Gedroogde abrikozen die je een nachtje laat wellen zijn vast ook lekker!)
  • 250g kwark
  • 50g geschaafde amandelen
Je hebt een spring/siliconenvorm nodig  van 24cm doorsnede


Hoe maak je het?
  • Laat de abrikozen goed uitlekken.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de vorm in en bestuif met bloem of paneermeel.
  • roer de boter, suiker en vanillesuiker luchtig
  • Nu mogen één voor één de eieren erdoor.
  •  roer de kwark, zout en amaretto door het mengsel
  • Als laatste gaat het bakmeel er door.
  • Spatel het beslag in de vorm.
  • Snijd de uitgelekte abrikozen in stukjes en verdeel deze over het beslag.
  • Bestrooi met het amandelschaafsel.
  • bak de taart in het midden van de oven in 60 minuten gaar en goudbruin.
  • Érg lekker om te serveren met slagroom waar een scheutje amaretto meegeklopt is.

6 opmerkingen:

Klaske zei

Ik liuw dat ik mar gau trochklik, dit is net goed foar myn kilootsjes :-))

Klaske zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Klaske zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Fan sels zei

Mmmm, ik hoef natuurlijk niet te wachten maar dat doe ik wel...
Lijkt me heerlijk!
Groetjes, Truus.

lien zei

Hoi Petra,
Leuk dat je op m'n blog was!
Mmm dat abrikozentaartje ziet er wel heel lekker uit, receptje ga ik bewaren! Groetjes en fijne avond! Carolien

BIEN MAAKT zei

Oe dat ziet er lekker uit!!
En ja ik wil graag in je Friese lijstje staan ;)