dinsdag 27 maart 2012

Quiche Bolognese alla Appie.


Zó simpel, zó lekker...                                                                                         (uit de nieuwe Allerhande)

Wat gaat erin?

  • 5 plakjes ontdooide hartige taart deeg
  • 2 gesnipperde uien
  • 300 g rundergehakt
  • 1 pakje mix voor spaghetti bolognese (70 g)
  • 350 ml halfvolle melk
  • 4 eieren
  • 100 g geraspte oude kaas

Waar gaat het in?

  • quiche-vorm van 26 cm doorsnede - ingevet
Hoe maak je het?
  • verwarm de oven voor op 200 graden
  • bekleed de vorm met het deeg
  • verhit olie in de pan en fruit de uitjes 3 minuten
  • voeg het gehakt toe en rul 4 minuten
  • voeg de mix en 250 ml melk toe en verwarm 1-2-minuten (neem van het vuur)
  • klop de eieren los met de overige 100 ml melk
  • voeg de kaas, peper en zout toe
  • roer door het gehakt en schep in de vorm
  • snijd de tomaat in plakken en leg rondom langs de rand op de vulling (ik was ze vergeten!!)
  • laat in 35-40 minuten gaar en goudbruin worden in de oven
Wij aten er wat pasta en een lekkere frisse salade bij. Afgekoeld is ie ook erg lekker bij de borrel weet ik uit ervaring...

3 opmerkingen:

Marjanne zei

mmmm lekker!

Klaske zei

mjammie, dat klinkt goed!

Readkapke zei

Hmmmm, krjg alweer zin in was!