vrijdag 23 maart 2012

Knip- en plakkunsten van Thimo


Blij was ik, toen Thimo met deze mooie knip- en plakwerkjes thuis kwam. Zo vaak komt het niet voor dat hij  een knutsel of een tekening meeneemt van school. Ik mis dat zo.
Bij de eerste groepen van de basisschool, word je doodgegooid met tekeningen en allerlei andere creatieve uitspattingen van je kind. Hoe meer de school vordert (Thimo zit in groep acht), hoe minder creativiteit er op het programma staat. Ik weet niet of dit overal zo is?
 Ik ben er van overtuigd dat als je kinderen in de loop van de dag korte momenten van ontspanning aanbiedt in de vorm van welke vorm van creativiteit dan ook (zang, dans, drama, tekenen, handvaardigheid, textiel...) ze zich beter kunnen concentreren op hun taal- rekenen-biologie etc. Even wat relaxen en gezelligheid tussen de lessen door (en dan heb ik het nog niet eens over al het andere dat creativiteit je kan geven ).Onze boog kan toch ook niet altijd gespannen zijn?!
Gelukkig staat er voor dit jaar "de eind-musical"  op het programma. Kunnen ze nog even lekker los met z'n allen..


En dan kijk ik naar buiten. Niet te geloven. Alwéér een strak blauwe lucht en een zon die overdadig aanwezig is!! Super. Genieten jullie er ook zo van??

NOFLIKE DEI!
petra

6 opmerkingen:

Blomkje en Wenje zei

Hier is het ook genieten!

Ik heb je bij mijn lijst: deze blogs even in het zonnetje gezet!

Groetjes, Pietrik

De Merle zei

Ik ben het met je eens dat er steeds minder creativiteit aangeboden wordt hoe ouder ze worden, jammer.
Bij ons wordt alles geclusterd op de vrijdagmiddag. De groepen 5 t/m 8 gaan dan samen in groepjes door elkaar aan de slag met bv handenarbeid, tekenen, koken, natuur, drama en dans. Elke week iets anders.
Erg leuk, maar wel jammer dat er tussen de lessen door nauwelijks meer tijd is voor ontspanning.

Leuk gemaakt door Thimo trouwens!

swiid-swiet zei

Onze zoon zit ook in groep 8 en wb creativiteit? voetbal en nog eens voetbal (vind hij niet erg trouwens) en met dit weer is dat natuurlijk ook super!
Fijn weekend,
Ymie

Annagreet zei

Tis heerlijk! En wat school betreft: wil je dat de inspecteur vertellen....zucht!

100%heppie zei

Gelukkig heb ik meer vrijheid om creatief bezig te zijn, dan in het reguliere onderwijs.Ik ben het helemaal met je eens !

Petra zei

He noflikke nifeler!

Voel me n beetje spuit 11, lees nu pas dat je in de lappenmand verkeerde.... Hoop dat je inmiddels weer wat soepeler door het leven gaat. Leafs en n dikke x!