dinsdag 8 november 2011

appeltaart met amandelspijs...mmmmm


Als je van plan bent binnenkort een appeltaart te bakken, overweeg dan deze!! (AH)


Wat gaat erin?
  • 2 eieren
  • 1 pakje amandelspijs 300g
  • 1 blik perziken 410g uitgelekt
  • 4 friszoete appels (wij hadden ze uit eigen tuin!)
  • 2 el suiker
  • 3 el bruine rum
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 1 tl Chinese vijfkruiden poeder
  • 1 pak mix voor appeltaart 400g
  • 150g boter + een beetje extra om in te vetten
  • 1 bakje notenmix naturel ongezouten 175g
  • 3 el acaciahoning
  • extra: springvorm 24 cm

Hoe maak je het?
  • verwarm de oven voor op 180 graden
  • klop de eieren los en meng 2 eetlepels hiervan door de amandelspijs. Snijd de appel en perzik in kleine stukjes. Meng ze met elkaar en vervolgens met de rum, suiker, kaneel, vijfkruidenpoeder en een eetlepel appeltaartmix (om vocht wat te binden)
  • Mix eventueel met een mixer, de rest van de appeltaartmix met de rest van het ei en de boter tot een soepel deeg. Bekleed de randen en de bodem van de springvorm met het deeg.
  • Verdeel het amandelspijs over de bodem.


  • Verdeel het appel-perzik-mengsel hier over.
  • Bak de appeltaart in 50 minuten gaar en goudbruin. Neem de taart uit de oven.
  • Verhit een koekenpan en rooster de noten ca. 3 minuten. Voeg de honing toe en verhit één minuut mee.
  • Schep het honing-notenmengsel over de appeltaart.
  • Laat de taart afkoelen tot kamertemperatuur en serveer met slagroom! (volgende keer weer de echte...'k was room vergeten te kopen...)

5 opmerkingen:

Sofie zei

Ohlala, wat een lekkere taart, zo te zien ;-)

Fan sels zei

Ohhh, wat heerlijk ....

Moon zei

Jummie, dat ga ik aan de Keukenprins doorgeven!

Jolanda zei

Wow! Daar kan ik mee thuiskomen.

Jami zei

That looks delicious!!! Thanks for sharing your yummy recipe at the Tuesday To Do Party!

Smiles!

Jami

www.blackberryvine.blogspot.com