zaterdag 26 november 2011

Maak zelf een schaaltje voor je pepernoten!!


Leuk om te maken er natuurlijk héél gezellig voor op tafel met pakjes-avond: Een zelfgemaakt schaaltje voor de pepernoten! Knip van Sinterklaas-inpakpapier allemaal kleine stukjes.


Haal je hand door behangplaksel en smeer een laagje op een wegwerpschaaltje.


Plak de papiertjes op het schaaltje. Zorg dat je de eerste laag met de goede kant naar binnen plakt. Dit wordt n.l. de binnenkant van je schaaltje. Smeer de papiertjes in met een laagje behangplaksel en breng een volgende laag papier aan. Bouw het schaaltje zo in meerdere lagen op. De laatste laag doe je met de goede kant van het pakpapier naar buiten, want dit is de buitenkant van je schaaltje.


Smeer de buitenkant nog even met een dun laagje lijm in, en leg het schaaltje te drogen. Op de verwarming gaat het natuurlijk nog sneller!


Als de lijm goed droog is, kun je het wegwerpschaaltje er voorzichtig uithalen. Indien nodig kun je de rand bijknippen om 'm wat strakker te krijgen.


Vul het schaaltje met pepernoten en/of anders Sinterklaas-lekkers!!

Komende week ga ik deze schaaltjes ook met de peuters maken. Met wat hulp van de juffen vinden ze dit vast een heel leuk en lekker "werkje"!!

NOFLIK weekend!

5 opmerkingen:

Marjanne zei

lekker kliederen heerlijk!!

Becolorful zei

A great idea for holiday gift giving. Such a nice way to present cookies or nuts. Thank you for submitting this to Motivated Monday at BeColorful
Pam

Patricia Torres zei

What a lovely little idea.. for a holiday gift.. Love!! love.. this!

Helmi zei

Goed idee en een lekkere kliederboel. Vinden kinderen heerlijk om te doen.

Ladyknit zei

Mooi!