vrijdag 25 november 2011

Sinterklaas-sfeer op de peuterspeelzaal!


Afgelopen week zijn we verhuisd naar een tijdelijke/nieuwe locatie. Ons oude lokaal werd té stoffig, té koud, té donker en té onrustig...Nu zitten we in een lokaaltje bij de kerk. Wat kleiner dan we eerst hadden, maar wel heel sfeervol!! Ook de Sinterklaasspullen verhuisden mee en werden tevoorschijn getoverd.


In de kring zingen we elke ochtend voor elk kind het "goeiemoarn-ferske". Deze keer mochten de kinderen kiezen of ze een mijter of een pietenpet op wilden, of  dat ze Amerigo, Sinterklaas of zwarte Piet op hun hand wilden. De Sinterklaas-handpop was zwaar favoriet!


Knuffel "knorrie" wilde de mijter op. Waar is knorrie nu gebleven?


Ik heb in dit lokaal 5 (!) ramen met van die mooie ruitjes én brede vensterbanken.  Een mooi plekje voor de pieten-hoeden van de kinderen. (let ook op het mooie, maar mistige, uitzicht. Als je door de andere ramen kijkt, heb je uitzicht over de landerijen...)


De kinderen mochten stickers op de rand plakken en de knipjes in de veren knippen. Scharen en knippen vinden ze eigenlijk altijd leuk en ook dit was weer een succes! Vandaar dat de hoeden rijkelijk versiert zijn met veren. Wat een kleurrijk resultaat!


 Ook doen we de pietendans. Ik ken het liedje van toen Mirthe klein was, maar ken de tekst niet helemaal meer. Ik heb er zelf maar wat op bedacht. De kinderen vinden het prachtig en swingen enthousiast mee.

De pietendans, de pietendans
lachen, gieren, brullen met de pietendans

 De pietendans, de pietendans
lachen, gieren, brullen met de pietendans

we gaan springen, we gaan swingen
trillen met je billen, stampen op de grond

we gaan klappen, we gaan zwaaien
en stampen nog een keer...

De tekst maakt al duidelijk welke bewegingen erbij horen en ik kan je vertellen, vooral trillen met je billen vinden ze leuk om te doen!!

                                                      (ik wil niet op de foto!)

2 opmerkingen:

Patricia Torres zei

sooooooooo cute!!

Elske zei

Die knorrie toch! Wat een leuke blog heb je Petra!
Groetjes Elske