donderdag 9 juni 2011

Open je blik...

...En maak er wat moois van! Ik maakte van een groot conservenblik (eet nou even door met die soep!!) een soort van lantaarntje. Het blik moet eerst even goed omgespoeld worden en vervolgens maak je met een scherpe priem en hamer er gaten in. In patroon of gewoon losjes verdeeld, maar net wat je leuk vindt. Ik klemde het blik tussen mijn bovenbenen.
Schilder daarna de basiskleur erop en laat goed drogen. Bij geen zin om te wachten of gebrek aan tijd kun je ook de föhn erop zetten. Schilder nu de basis van hetgeen je op het blik wilt schilderen.
Vervolgens kun je contrasterende randen of versiersels maken.
Als laatste heb ik met witte stipjes langs de bladranden er wat meer "spanning" ingebracht. Ook de achtergrond werd bewerkt met witte boogjes en zo ontstond het eindresultaat! Kaarsje erin en branden maar!

8 opmerkingen:

De Merle zei

Dat is heel mooi geworden! Leuk voor op de buitentafel tijdens zwoele zomeravonden....mmmm

zsazsazsu zei

een leuk accent voor een leuke tuin ;-)

Marjanne zei

leuk zeg jammer dat ik nooit blikgroente eet. grapje!! hahaha gemak dient de mens en zo recycel je die blikken op een prachtige manier

Suus zei

Oh, mooi. Ik zou er bijna blikken voor gaan kopen...

Raffie zei

Ohhh wat een leuk idee, maar ik heb de blikken nodig voor het oranje kinderfeest voor ouderwets blik gooien, maar misschien kan ik er daarna wat meenemen. ten minste als we genoeg bij elkaar krijgen haha

Ladyknit zei

Wow!

Fan sels zei

Hoi Petra,
Wat heb je dat weer leuk bedacht, en zo mooi beschilderd, en nu maar wachten op mooie zomeravonden...
Groetjes en fijn weekend, Truus

soil*liset zei

Geen kinderen maar als mijn nichtje wat groter is, ga ik dit zeker eens proberen! Heel leuk!