- 300 gram rijst. (Ik nam een pak saffraanrijst)
- versgemalen zout en peper
- 2 uien gesnipperd
- 500g kipfilet in kleine reepjes
- 3 eetlepels kerrie
- 2 theelepels gemberpoeder
- 1/8 l droge witte wijn
- 1/8 l kipppebouillon
- 2 grote tomaten (zaadjes eruit en in stukjes)
- 3 eetlepels mangochutney (grote stukken even kleiner snijden.
- cayennepeper naar smaak
- 2 dl crème-fraîche
- verse peterselie en/of koriander fijngesneden.
Hoe maak je het?
- kook de rijst gaar
- verhit wat olie in een braadpan en roerbak de kipfiletreepjes rondom bruin.
- voeg de uiensnippers, de kerrie, de gember en peper naar smaak toe en roerbak tot de uien glazig zijn.(ongeveer twee minuten)
- schenk de wijn en de bouillon erbij en laat het geheel 20 minuten afgedekt pruttelen.
- roer de crème-fraîche erdoor en laat kort iets inkoken.
- roer de tomaat en de chutney erdoor en breng op smaak met zout en cayennepeper
- schep de rijst en de koriander en/of koriander erdoor en verwarm nog even.
2 opmerkingen:
Klinkt verrukkelijk, zeker het proberen waard!
Mmmmmmmmm, ik bewaar um, lijkt me heerlijk, dank voor het recept !!!
Een reactie posten