zondag 14 april 2013

hout ( 104e van 365 dagen ) én hartige taart!

door: petra
-------------------------------------------------------------------------

Gisteravond kwamen er een aantal vrienden op visite. Lekker hangen, wat kletsen vergezeld door een hapje én een drankje. Ik maakte o.a. een hartige taart voor bij de borrel. Zó klaar en o zo lekker!


En dan nu het recept!!

HARTIGE TAART met prei en geitenkaas.
 (libelle lekker)

Wat gaat er in?

  • 8 (zwarte) olijven, ik gebruikte pesto-olijven die ik in mijn koelkast had staan.
  • 1 losgeklopt ei
  • 100g geitenkaas, verkruimeld
  • 2 el (verse) parmezaanse kaas
  • 2 el olijfolie
  • 1 rol bladerdeeg kant en klaar. Ik gebruikte 6 plakjes hartige taartdeeg uit de vriezer.
  • 100g fijngesneden prei
  • 1 geperste knoflookteen
  • 1 el (verse) tijm
  • peper en zout
Hoe maak je het?
  • Verwarm de oven voor op 220 graden.
  • Vet de plaat in of leg bakpapier op de bakplaat.
  • Leg het deeg op de plaat en maak er een vierkant van.
  • Doe de olijfolie in de pan en stoof de prei met de knoflook en tijm gaar.
  • Laat de prei in een vergiet uitlekken en wat afkoelen.
  • Meng het ei met één eetlepel van de parmezaan (ik gebruikte 2 eieren)
  • Doe de prei door het mengsel.
  • Verdeel de prei over het deeg en laat een drie cm rondom vrij.
  • Vouw de randen van het deeg om naar binnen, zodat er een opstaande rand ontstaat.
  • Verdeel de olijven, de geitenkaas en de overgebleven parmezaan erover en breng op smaak met peper en zout.
  • Nu moet het taartje alleen nog even 20-25 minuten in de oven.
  • Zet je tanden in de taart en geniet...


2 opmerkingen:

De Breimeisjes zei

Dat ziet er weer heerlijk uit! Jammer dat m'n man niet van geitenkaas houdt....
Groetnis,
Akkelien

Fan sels zei

Jammie!!!