maandag 15 april 2013

geblokt ( 105e van 365 dagen ) Basco voor en na.

door: petra
---------------------------------------------------------------------------------------

Basco is voor de eerste keer naar de trimsalon geweest!
Tot noch toe knipte ik hem zelf steeds. Het is veel werk, maar de kinderen durfden erna nog steeds met 'm over straat, dus het resultaat was acceptabel :)

VOOR

Ik was altijd wat huiverig om hem naar de trimmer te brengen. ik wilde absoluut niet dat het zo'n truttig gekapte poedel zou worden, of dat ie extreem kort zou worden waardoor je de huid er zowat doorheen ziet.
Waarom dan nu toch naar de trimsalon??

NA
 Het vriendinnetje van Basco, was ook net geweest en zag er picobello uit. Korter dan ik Basco wilde hebben, maar haar baasje vertelde dat ze daar goed luisteren naar wat jij van hun verwacht.

...EN NOG EENS NA
 (zijn staart is geen stompje hoor, maar hij kwispelde tijdens het fotograveren . Aangezien ik geen flits gebruikte, zie je door de beweging de pluim aan zijn staart niet)
Ik bracht ons kereltje om 13.00 uur. Hij was erg onwennig. Dat ie werd achtergelaten bij een onbekende vrouw, in een onbekende ruimte, met ook nog eens onbekende andere honden maakte 'm aan het trillen.
Ik moest ineens denken aan mijn peutertjes op het werk.
Hoe moeilijk ouders het soms vinden om hun kind achter te laten als ze zien dat hun kind het moeilijk vindt of verdrietig is.
Ik sprak mezelf toe: "kort houden, knuffel geven en weg gaan".
Toen ik buiten op de stoep stond besefte ik dat ze geen telefoonnummer hadden om me te bellen voor "als er iets zou zijn!!". Ik ging nog snel even naar binnen om mijn nummer achter te laten.

Om kwart over vier mocht ik Basco weer ophalen. Volledig schoon gebadderd, oren schoon gemaakt en geknipt, nagels geknipt en een mooie nieuwe coupe! Wat zag ie er goed uit en wat waren we blij om elkaar weer te zien!

2 opmerkingen:

Nicole Maaksels en meer zei

Wat hebben jullie weer een mooi en schoon hondje in huis. Gelukkig is het allemaal meegevallen. Leuk dat je de vergelijking maakt met de peuters, ik denk dat het gevoel dicht bij elkaar in de buurt komt, al heb ik geen hond of ander groot huisdier.

Pauline zei

Zo die Basco ziet er even toppie uit! Kan me helemaal vinden in je bedenkingen, maar gelukkig is het helemaal goed gegaan, Basco kan als normale hond over straat. En is het goed bevallen, de volgende keer weer naar de trimsalon of doe je het toch liever zelf?